Na ‘heftig incident’ schrijft Gijs (5) een brief aan de agent

0
120
Gijs heeft een aantal ijsstokjes bij zijn hartverwarmende brief gedaan © Politie Ridderkerk

REGIO – Je vader of moeder, een stripfiguur of een knuffel: als kind heeft iedereen een held gehad. Voor de piepjonge Gijs uit Ridderkerk is dat wel een heel bijzonder persoon, namelijk één van de wijkagenten. Gijs was zo onder de indruk dat hij een aandoenlijke brief schreef aan zijn idool.

“Ik vind jou heel lief, wat vind je leuk aan werken bij de politie?” De brief van Gijs begint kort, duidelijk en vooral heel erg lief. De 5-jarige jongen besloot een brief te schrijven aan een wijkagent die hij de laatste tijd vaak had gezien. En de reden waarom de wijkagent veel in de buurt was, was niet leuk.

Heftige inzet
De politie Ridderkerk schrijft in een Facebookbericht: “Er mag gezegd worden dat onze inzet in de buurt van de woning van Gijs best heftig was.” Wat er precies in de buurt speelde is onbekend. De heftige politie-inzet van de afgelopen tijd deed veel met de jonge Gijs.

Tekening en ijsstokjes
Daarom besloot de 5-jarige een hartverwarmende brief te schrijven aan zijn held: “Ik vind jou heel lief, wat vind je leuk aan werken bij de politie? Ik zou heel graag in een politieauto willen.”

Om zijn boodschap kracht bij te zetten voegde Gijs daar een tekening en ijsstokjes aan toe. Het jongetje sluit de brief bondig af: “Groetjes Gijs, 5 jaar.” Zijn moeder besloot contact op te nemen met de politie, en ze te informeren over de actie van haar zoon.

Ontmoeting
De wijkagent was zo vereerd door het gebaar van Gijs, dat hij op bezoek ging bij zijn piepjonge fan. “Vol bewondering heeft de wijkagent een tekening en ijsstokjes in ontvangst genomen met Spiderman erop. Uiteraard in ruil voor een politiebeer en een stoere zaklamp.”

Het bezoek kwam dan ook op een goed moment volgens de politie, ‘zeker na het heftige incident in de omgeving’.

Spiderman of de wijkagent?
Of Gijs daadwerkelijk een ritje heeft kunnen maken in een politieauto, of hoe de ontmoeting verder is verlopen, is niet bekend. Wel stelde de wijkagent bij het vertrek een wel hele belangrijke vraag: “Is Spiderman of de wijkagent sterker?”

Over die vraag hoefde de enthousiaste Gijs niet al te lang na te denken. De wijkagent natuurlijk!

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.