Vrouw opgepakt na kilometerslange achtervolging op A15

0
256
De vrouw reed van Breda naar Rotterdam en werd pas bij Rotterdam-Heijplaat gepakt. © Instagram: Verkeerspolitie Zuid-West-Brabant

REGIO – Een 30-jarige vrouw is zondagochtend vroeg na een wilde achtervolging opgepakt op de A15 bij Rotterdam. De politie wilde haar staande houden aan de Kruisvoort in Breda omdat ze haar lachgas zagen gebruiken, maar ze ging er vandoor en kon dus doorrijden tot Rotterdam.

Na een achtervolging van 88 kilometer lang waarbij de snelheden opliepen tot 190 kilometer per uur, kon ze worden klemgereden. Tijdens de dollemansrit gooide ze twee lachgascilinders uit het raam. De eerste cilinder ketste voor de politieauto op het wegdek en sloeg over de politieauto heen tegen de achterkant aan.

De tweede stalen cilinder schoot onder de auto van de agenten door en leidde tot een vonkenregen. “Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt”, laat een agent weten op Instagram.

Uiteindelijk kon de vrouw bij Rotterdam-Heijplaat worden klemgereden. Ze wordt verdacht van poging tot doodslag op de agenten, het rijden onder invloed, het bezit van lachgas, het ernstig in gevaar brengen van het overige verkeer en poging tot zware mishandeling. Ze zit vast.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.