Kids And Cars bezorgt kinderen een lach

0
216
Foto: Cora Vastenouw / RTV Papendrecht

ALBLASSERWAARD – Zaterdagmiddag heeft onder grote belangstelling het jaarlijkse evenement Kids And Cars plaatsgevonden. De editie 2024 was een succes. Een groot aantal kinderen werd tijdens deze rondrit ‘een lach bezorgd’.

Tafelronde 140 Alblasserwaard organiseert het Kids And Cars evenement al sinds een aantal jaren. Dit was de 9e editie. Kids And Cars is een toertocht met een groot aantal exclusieve (sport)auto’s, waarbij kinderen die het minder goed hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten verblijven (om welke reden dan ook) als passagier meegenomen worden.

De start vond plaats in Alblasserdam bij Landvast. Voordat de rit begon, werden er twee cheques gedoneerd aan de goede doelen van dit jaar. Zo was er een bedrag van 10.140 euro voor de stichting Quiet Drechtsteden. Deze stichting probeert armoede in de regio Drechtsteden te verzachten en zorgt ervoor dat iedereen mee kan draaien in onze maatschappij.

Ook de stichting Ambulance Wens mocht een cheque in ontvangst nemen. Hier ging het om een bedrag van 2500 euro. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben.

Ergens in de menigte: vier burgemeesters, foto: Cora Vastenouw / RTV Papendrecht

Burgemeesters
Na dit moment waren de vier burgemeesters aan de beurt. Jan Willem Boersma (Alblasserdam), Margreet van Driel (Papendrecht), Jan de Vries (Sliedrecht) en Arco Bikker (locoburgemeester Molenlanden) gaven met toeters het startsignaal.

De rit, waaraan 75 auto’s meededen, voerde van Alblasserdam via Bleskensgraaf en Sliedrecht naar Papendrecht. De 75 meerijdende kinderen mochten bij iedere stop overstappen op een andere auto.

Het evenement eindigde op de Markt in Papendrecht, waar het publiek de deelnemende auto’s kon bewonderen.

Cora Vastenouw deed namens RTV Papendrecht live verslag van de gebeurtenissen in het radioprogramma Zaterdagmiddag Live, dat in een groot deel van Zuid-Holland Zuid wordt uitgezonden.

Verslaggeefster Cora Vastenouw, foto Erik Vastenouw
Foto: Cora Vastenouw / RTV Papendrecht