Vijf verdachten schietpartij Dordrecht vrijgelaten, twee zitten nog vast

0
98
Archieffoto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Van de zeven verdachten van de schietpartij van afgelopen dinsdagavond zijn er vijf vrijgelaten, onder wie een Papendrechter. De andere twee zitten nog vast. Het gaat om een jongen van 19 jaar uit Hoogvliet en een 18-jarige uit Capelle aan den IJssel.

De twee jongemannen zitten allebei vast voor poging tot doodslag. De jongeman uit Capelle aan den IJssel wordt ook verdacht voor het bezit van het vuurwapen waarmee geschoten is. De andere mannen zijn nog steeds verdachten in de zaak, maar mogen het proces thuis afwachten.

Afgelopen dinsdagavond kwam er een melding binnen bij de politie van een schietincident in de buurt van het station. Dat gebeurde naar aanleiding van een ruzie tussen twee groepen jongeren, waarbij vanuit één groep werd geschoten. Niemand raakte gewond, maar er werden wel twee hulzen gevonden en zeven aanhoudingen verricht.

Dit is een artikel van Pim Takkenkamp.