Jaar cel voor Dordtse dief die eind 2023 in meerdere wijken toesloeg

0
80
Foto's: Pexels / Pixabay

REGIO – De 50-jarige Alfred L. uit Dordrecht moet een jaar de cel in vanwege het plegen van meerdere inbraken. Eind vorig jaar sloeg hij op meerdere plekken toe, vlak voor kerst nog in een huis waar net een slaapfeestje van tienermeisjes aan de gang was.

L. werd donderdag in de rechtbank schuldig bevonden aan vijf diefstallen. Onder meer in de wijken Stadspolders en Sterrenburg sloeg hij toe. Ook wordt de Dordtse veelpleger bestraft omdat hij een agent ‘kankerlijer’ noemde en na zijn aanhouding in het politiebureau tegen zijn celdeur urineerde.

Wildvreemde man
Twee weken geleden, tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, kwamen details naar buiten over zijn inbraak tijdens de ‘pyjamaparty’. Een meisje die naar de garage liep om haar pyjama te pakken, zag ineens een wildvreemde man staan.

Eenmaal terug boven, waar de meisjes in de jacuzzi zaten, maakten de vriendinnen een plan. Ze ‘bewapenden’ zich met keukenmessen, een hamer, een zaag en een spuitbus deodorant. De meisjes vonden hem niet meer: L. is gevlucht. De rechter bepaalde donderdag dat de dader een schadevergoeding van 400 euro moet betalen aan de dochter des huizes.

Colombiaanse vrouwen
Eerder werd duidelijk dat de Dordtenaar, die een strafblad van 45 pagina’s heeft, diep in de problemen zat. Om zichzelf rustig te krijgen, greep hij naar drugs. De schulden bij zijn dealer liepen op, die de woning van L. ging gebruiken om er een illegaal bordeel van te maken met Colombiaanse vrouwen. “Een huis vol hoeren en pooiers”, vatte zijn advocaat samen.

Omdat L. nog voorwaardelijke straffen van 2 en 9 weken boven het hoofd hing, heeft hij een celstraf van een jaar en 11 maanden aan zijn broek.

Dit is een artikel van Corrado Francke.