OP wil voederverbod in strijd tegen muizen en ratten

0
114
© Pixabay

PAPENDRECHT – De partij Onafhankelijk Papendrecht wil dat de gemeente een voederverbod instelt in de openbare ruimte. Om dit doel naderbij te brengen heeft de partij online een petitie opgesteld.

OP stelt in deze petitie dat er sprake is van een toename van muizen en ratten in Papendrecht. Vorig jaar zouden er 75 meldingen gedaan zijn van overlast door ongedierte. Deze dieren kunnen ziekten overbrengen en huizen vervuilen met uitwerpselen en urine. Volgens OP is de urine van ratten pas na 90 dagen niet meer besmet.

OP haalt ook een voorbeeld aan van een voederverbod: in heel Rotterdam is het verboden om ganzen, eenden, duiven en andere (water)vogels te voeren. De gemeente Rotterdam verwijst daarbij naar overlast van vogels en vogelpoep en naar de aantrekkingskracht op muizen en ratten van voedselresten op straat.