SGP kritisch over mogelijke plaatsing windmolens bij Papendrecht

0
77
De Veerweg ter hoogte van de Witte Brug, foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De SGP-fractie in de gemeenteraad heeft een aantal vragen gesteld aan het Papendrechtse college over de mogelijke plaatsing van windturbines in de gemeente Molenlanden, vlak tegen de grens met Papendrecht. De SGP vindt eventuele plaatsing op die plek een slecht idee.

De gemeenten Molenlanden en Gorinchem zijn bezig met het kiezen van locaties voor in totaal ongeveer zes hoge windmolens. Een van deze mogelijke locaties (‘zoekgebied J’) bevindt zich vlak ten noorden van de Veerweg in de buurt van de Witte Brug.

Gemeentegrens
SGP-fractievoorzitter Ardjan Boersma zegt hierover: ”Wij vinden de mogelijke plaatsing van windturbines met een maximumhoogte van 240 meter vlakbij de gemeentegrens van Papendrecht ongewenst. We vragen aan het college van B&W om actief betrokken te zijn bij het besluitvormingsproces over de windturbines en de verwachte consequenties op voorhand in kaart te brengen.”

Door middel van de negen schriftelijke vragen wil de SGP vaststellen of het Papendrechtse gemeentebestuur zich met deze zaak bemoeit en, indien dit het geval is, op welke manier dit gebeurt. Ook wil de SGP weten wat inwoners van Papendrecht zouden merken van de komst van windturbines op deze locatie.

Tot slot informeert de fractie naar de mogelijkheden om een eventueel ongunstig besluit tegen te houden. Ook wil men weten wat de rol van de provincie is.