‘Bizar veel geluk’ voor jongen die onder cementwagen komt

0
256
Foto: Hans Hulswit / RTV Papendrecht

ALBLASSERDAM – Op de Edisonweg bij de Wensveenrotonde in Alblasserdam heeft een cementwagen dinsdagochtend een 12-jarige jongen overreden. Wonder boven wonder overleefde het kind het ongeluk, omdat hij tussen de banden van de wagen terechtkwam.

Het ongeluk gebeurde rond 07:45 uur. De jongen stak met de fiets de weg over toen hij werd geschept door de wagen. Hij belandde onder de cementwagen maar kwam tussen de wielen terecht. Hij werd daarom niet overreden door de wielen; dat gebeurde wel met zijn fiets.

Hij is door de hulpdiensten onder de zware vrachtwagen vandaan gehaald. De jongen raakte gewond, over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. Hij is wel aanspreekbaar. Hulpdiensten zeggen dat de jongen ‘bizar veel geluk’ heeft gehad.

Ooggetuige
De jongen is gestabiliseerd in een vacuümmatras en in het bijzijn van zijn vader overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens lokale media hebben scholieren dit ongeluk zien gebeuren. Een medescholier die het ongeval zag gebeuren, vertelde dat hij zag dat de jongen onder de vrachtwagen er alles aan deed om niet onder de wielen terecht te komen.

De politie heeft de chauffeur meegenomen voor verhoor. De 62-jarige man uit Vuren heeft de scholier over het hoofd gezien, zegt een politiewoordvoerder. De bestuurder van de vrachtwagen heeft in ieder geval een proces verbaal gekregen. Of hij nog vastzit, is niet duidelijk.

Foto: Hans Hulswit / RTV Papendrecht

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.