Storing bij Erasmusbrug: vrouw ligt te bevallen in ambulance

0
162
Foto: Livestream Make It Happen

ROTTERDAM – Een wel heel opmerkelijke situatie dinsdagmiddag voor de slagbomen van de Erasmusbrug. De slagbomen gingen niet meer omhoog, dat gebeurt wel vaker, maar nu stond er een ambulance voor. Daarin lag een hoogzwangere vrouw die aan het bevallen was. Ze is uiteindelijk op een brancard onder de slagbomen van de eerste ambulance naar een tweede ambulance gereden. Dit gebeurde onder toeziend oog van een groot aantal wachtenden.

De vrouw en een man, vermoedelijk haar partner en de vader van het kind, reden in eerste instantie in hun eigen auto naar het ziekenhuis, want de bevalling was aanstaande. Zij kwamen in de file te staan voor de Erasmusbrug die in storing stond. Er was geen doorkomen aan. Het stel belde 112 en is toen overgestapt in de eerste ambulance.

Voetgangers staan raar te kijken
Op een video is te zien dat de eerste ambulance met de vrouw en man staat te wachten aan de centrumkant van de brug. Dan komt er vanaf ‘Zuid’ een tweede ambulance. Deze rijdt, begeleid door een motoragent, achteruit de brug op. Ondertussen wordt de vrouw op de brancard onder de slagbomen door gereden. Voor de slagboom staan fietsers, voetgangers en brommers te wachten.

De aanstaande moeder wordt begeleid door drie ambulancebroeders. De man loopt ook mee met de brancard. Hij houdt de hand van de vrouw vast. Dan wordt zij met de brancard in de ambulance gereden en rijdt deze met zwaailichten en sirene weg richting het Ikazia-ziekenhuis. Volgens de veiligheidsregio is het kind inmiddels geboren en is de bevalling goed gegaan.

Het tramverkeer over de brug lag ook stil door de storing. Volgens ooggetuigen gingen fietsers en voetgangers onder de slagbomen door, terwijl dat niet mag.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.