4 tips om je rugzak in te pakken voor je volgende reis 

0
45

Of je nu een ervaren reiziger bent of gewoon de beschikbare ruimte in je rugzak optimaal wilt benutten, als je weet hoe je een rugzak moet inpakken voor op reis, kun je veel tijd en moeite besparen. Goed inpakken kan een reis maken of breken – het is het verschil tussen alles hebben wat je nodig hebt en de hoofdpijn van het missen van spullen, of te veel inpakken en geconfronteerd worden met de ongemakkelijke ervaring van het sjouwen met tassen die veel te zwaar zijn. De volgende tips helpen hier bij! 

1. Kies veelzijdige kleding 
Wat kleding betreft, zou je met een strenge aanpak ongeveer 3-5 dagen aan kleding in een gemiddelde rugzak moeten kunnen passen. Als je tijdens je reis meerdere soorten activiteiten uitvoert, probeer dan je kleding zo veelzijdig mogelijk te houden. Neem bijvoorbeeld een broek die je zowel casual als casual kunt dragen, of een overhemd dat je zowel overdag als ’s avonds kunt dragen zonder dat je je hoeft te verkleden. Als je al ervaring hebt met backpacken, ken je de regel dat minder meer is en dat veel items die je van plan bent mee te nemen uiteindelijk van je paklijst worden verwijderd. Als je alleen maar aan het inpakken bent voor een weekendje weg, kun je wat meer variatie aan je kleding toevoegen, omdat je dan meer ruimte hebt. 

  2. Geef prioriteit aan cruciale spullen
  Voor de rest van de spullen die nog op de stapel liggen, is het tijd om je te concentreren op wat je echt mee moet nemen. Als je bijvoorbeeld slechts een korte reis maakt, overweeg dan om schoenen te dragen die je tijdens de reis kunt dragen. Als dit niet mogelijk is, beperk je dan tot slechts één ander paar schoenen. Luxeartikelen die niet essentieel zijn voor je reis moeten van de stapel worden verwijderd. Als er tijdens het inpakken nog ruimte over is, kun je ze altijd weer terug introduceren. 

  3. Houd toiletartikelen netjes
  Plaats je toiletartikelen in hersluitbare zakken om te voorkomen dat ze lekken en op je ingepakte kleding terechtkomen. Koop indien mogelijk een compacte toilettas met meerdere compartimenten waarin je flessen en kleinere spullen zoals pleisters en pijnstillers kunt opbergen. Producten zoals zeep en vaste shampoos kunnen plat worden verpakt en tellen niet mee als vloeistoffen. Als je dus op reis gaat, overweeg dan stevige toiletartikelen om je te helpen aan de reisvoorschriften te voldoen. Neem extra hersluitbare tassen mee als voorzorgsmaatregel voor alles wat zou kunnen lekken en om vuile spullen zoals een nat washandje of gebruikte badkleding mee te nemen.

  4. Neem een waszak mee
  Als je alleen met een rugzak reist, neem dan een stoffen, waterdicht gevoerde waszak mee voor vuile spullen. Voor hetzelfde doel is een packing cube of kleine strandtas ook een nuttige investering, maar een waszak van stof kun je op dezelfde manier wassen als je vuile kleding. Met deze tas kun je gemakkelijk je schone en vuile kleding ordenen en alles bij elkaar houden, zodat je niet steeds je rugzak hoeft uit te pakken en opnieuw in te pakken als je nieuwe kleding nodig hebt.