6 tips voor het kopen van de juiste sportbeha

0
34

Sportbeha’s zijn een belangrijk onderdeel van de garderobe van elke actieve vrouw, of ze nu op de loopband loopt of gewoon door de stad loopt. Ze helpen je borsten te ondersteunen en voorkomen dat ze te veel heen en weer bewegen tijdens het sporten, wat pijnlijk schuren en ongemak kan veroorzaken. Maar het is niet altijd eenvoudig om de juiste sportbh te vinden die bij je behoeften en voorkeuren past. Daarom hebben we deze lijst met de beste tips voor het kopen van de perfecte sportbeha samengesteld, zodat je een goede sportbeha kunt uitkiezen die tijdens al je trainingen stand houdt en je tijdens de hele training comfortabel houdt.

1. Meet je buste 
De eerste stap bij het vinden van de perfecte sportbeha is het opmeten van je borsten. Dit kun je doen door een meetlint om je borst te wikkelen, net onder je armen en over het breedste deel van je buste. Dit zal je helpen bepalen welke maat je moet passen.

2. Meet je ribbenkast
Om je exacte cupmaat te bepalen, meet je de omtrek van je ribbenkast op dezelfde manier als hierboven bij je buste. Zo weet je precies welke sportbeha je moet kopen als je deze high impact sport bh sale bekijkt. 

3. Controleer de maattabel
Wanneer je op zoek bent naar een sportbeha, is het belangrijk dat je er een vindt die goed past. De beste manier om dat te doen is door de maattabellen van de fabrikant te raadplegen. Zo weet je zeker dat je een bh krijgt die de juiste maat heeft voor je lichaam. Onthoud: de juiste pasvorm en ondersteuning kunnen het verschil maken in hoe comfortabel en zelfverzekerd je je voelt tijdens het sporten! 

4. Begrijp je training
De eerste stap bij het vinden van de perfecte sportbeha is begrijpen hoe je beweegt tijdens het hardlopen of sporten. Beweeg je vaak op en neer? Zij aan zij? Heb je ondersteuning nodig op slechts één gebied? Als je dit weet, kun je een stijl vinden die bij je behoeften past. Als je het niet weet, probeer dan verschillende stijlen met verschillende ondersteuningsniveaus om te zien wat het beste voor je werkt. Comfort is de sleutel. Het volgende waar je rekening mee moet houden is comfort. Als het niet comfortabel is, zal het geen enkel nut hebben, hoe ondersteunend het ook mag zijn.

5. Vergeet de bandjes niet
Vaak vergeten mensen het belang van steunbanden, vooral als ze een grotere borst hebben. Steunbanden kunnen echter een wereld van verschil maken als het gaat om comfort en het voorkomen van pijn tijdens het sporten. 

6. Let op het materiaal
Om de perfecte sportbeha te vinden, moet je ervoor zorgen dat je met de juiste materialen begint. Je wilt een beha die is gemaakt van vochtafvoerend materiaal, waardoor je koel en droog blijft tijdens je training. Zoek naar een bh met verstelbare bandjes, zodat je de pasvorm kunt aanpassen en ervoor kunt zorgen dat de band op zijn plaats blijft zonder te strak te zitten.