De leukste dingen om te doen in Brugge  

0
46

Brugge, een van de mooist bewaarde steden van Europa, is een magische mix van middeleeuwse architectuur, geplaveide straatjes en pleinen die perfect zijn voor ansichtkaarten, allemaal doorkruist door brede en serene grachten. Met zijn verzameling indrukwekkende musea, historische brouwerijen, chocolatiers van wereldklasse, charmante hotels en smakelijke eetgelegenheden is het geen wonder dat de stad de populairste bestemming van België is. Of je nu winkelt voor het perfecte stuk handgemaakt kant of naar de kunstwerken van een 15e-eeuwse Vlaamse schilder kijkt, de attracties in Brugge bieden onvergetelijke ervaringen voor elke reiziger. 

1. Sint-Janshospitaal
Het Sint-Janshospitaal dateert uit de 12e eeuw en is een van de oudste nog bestaande gebouwen in de stad. Het is een prachtig staaltje architectuur, dat een uniek kijkje in het verleden biedt. Maak van de gelegenheid gebruik om door de gangen te dwalen en een verbazingwekkende verzameling ziekenhuisdossiers, medische instrumenten en historische artefacten te verkennen. Met name de werken van de beroemde Vlaamse schilder Hans Memling, die in de 15e eeuw in Brugge woonde en zijn belangrijkste werken maakte. Vier van zijn zeven meesterwerken, bewonderd om zijn hyperrealistische taferelen en landschappen, bevinden zich in het Museum van het Sint Janshospitaal.

  2. Belfort
  Deze middeleeuwse klokkentoren dateert uit 1240 en werd gebouwd in een tijd dat Brugge een belangrijke speler was in de lakenindustrie. Het werd herbouwd nadat het veertig jaar later door brand was verwoest, terwijl er in de daaropvolgende eeuwen nog andere branden plaatsvonden. Vandaag de dag luiden er nog steeds klokken uit de toren. Het beklimmen van de 366 treden naar de klok van het belfort beloont bezoekers met een panoramisch uitzicht over de stad. Als je heel goed je best doet, zie je misschien de Schiphol aankomst ophalen

  3. Marktplein
  Het Marktplein, gelegen in het hart van de stad, is een prachtig en historisch belangrijk plein. Het is sinds de oprichting in 1240 het hart van Brugge. Op het plein staat de beroemde Belfortklokkentoren, die de skyline van Brugge domineert. Deze toren is een van de meest herkenbare symbolen van de stad en wordt beschouwd als een van de belangrijkste middeleeuwse bouwwerken ter wereld. Er vertrekken regelmatig ritjes met paardenkoetsen vanaf de Markt. Deze bieden een spannende manier om het Provinciaal Hof en de verbluffende architectuur van het Historium te bewonderen.

  4. Onze Lieve Vrouwekerk
  Het hoogste bouwwerk in Brugge en een van de meest visueel opvallende: de Onze-Lieve-Vrouwekerk is een middeleeuws gebouw met een centrale bakstenen torenspits die boven de stad uittorent. Onze Lieve Vrouwekerk is vooral bekend vanwege het witmarmeren beeld Madonna en Kind, het enige werk van Michelangelo dat tijdens het leven van de kunstenaar Italië verliet. 

  5. Minnewatermeer
  De Brugse grachten staan ​​bekend om hun zachte stroming, en er is geen betere plek om te genieten van de schoonheid van de stad, weerspiegeld in het rustige water, dan aan de oever van het Minnewater, een breed kanaal dat bekend staat als het Meer van de Liefde. De bijnaam komt uit een verhaal over een meisjesnaam Minna die stierf terwijl ze probeerde te ontsnappen uit een gearrangeerd huwelijk in de armen van haar minnaar Stromberg. De lokale legende zegt dat geliefden die de brug van het meer oversteken eeuwige liefde zullen ervaren.