De leukste steden om te bezoeken in Noorwegen 

0
41

Ben je van plan om Noorwegen in 2024 te bezoeken en weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder vind je een gids met de steden die je kunt selecteren voor je vakantie, welke plaatsen je kunt bezoeken in Noorwegen en kun je er meer over leren. Ontdek ook de beste plekken om het noorderlicht in Noorwegen te zien. Vraag je je af wat de meest spectaculaire fjorden zijn en waar je ze kunt vinden? Ook dat kun je hier leren. Een eenvoudige gids met de belangrijkste hoogtepunten en ervaringen van Noorwegen zal je helpen te begrijpen wat je in je privé-avonturenplan moet opnemen. Kristiansand is een aanrader, maar de onderstaande steden zijn ook zeker aanraders! 

1. Flam 
Flam is een topbestemming om de essentie van de Noorse natuur te ervaren, getuige te zijn van de verbazingwekkende fjorden, bergen en valleien van Noorwegen en een ritje te maken op de legendarische Flamsbana-spoorweg, een van de beroemdste routes van alle treinreizen in Noorwegen. 

2. Oslo
Een van de snelst groeiende steden van Europa heeft zijn bezoekers meer te bieden dan ruimtes vol gebouwen. Oslo is vol groen: tuinen, parken, rivieren, eilanden, verbazingwekkende heuvels en fjorden. Ook zou geen reis naar Oslo, Noorwegen compleet zijn zonder een bezoek aan het beroemde Frogner Park. Bovendien duurt de vliegreis naar Oslo niet echt laat, vooral als je vertrekt vanaf vertrekhal 2 Schiphol

3. Bergen
Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen, maar heeft de charme van een kleine stad. Het is een perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar buitenactiviteiten, dromerige wandelingen langs de fjord en levendige cultuur. Een absoluut hoogtepunt tijdens elke wandeltocht door Bergen is een bezoek aan de wijk Bryggen. Bovendien is een Bergen Sognefjord-tour op een boot een perfecte aanvulling op de route. 

4. Svolvaer
Als een van de meest bezochte steden in de Lofoten-archipel, is Svolvaer een stad die gemakkelijk wordt geassocieerd met een plaats alsof deze onaangetast is door de tijd. Dit typisch Noorse gebied is perfect voor het bekijken van de traditionele Scandinavische architectuur en het genieten van de fjorden.

5. Tromsø 
Tromsø is een mooie aanvulling op de reizen naar Noord-Noorwegen en zou een van de beste plekken ter wereld zijn om het noorderlicht te observeren. Dit kleine eiland is omgeven door fjorden en bergen, heeft een rijke cultuur en een moderne keuken. Alles wat je dus wilt! 

6. Geiranger
Geiranger, beoordeeld als een van de mooiste dorpen van Noorwegen, is de toegangspoort tot de fascinerende Geirangerfjord. Deze plek is een onverslaanbaar startpunt om de Seven Sisters-waterval te bekijken! Bovendien biedt de locatie vele ongelooflijke uitzichtpunten en wandelpaden, waaronder de populaire Geiranger Skywalk. 

7. Voss
Wie heeft er niet gehoord van een van de beroemdste exportproducten van Noorwegen, Voss-drinkwater? Zoals je misschien al geraden had, beschikt de stad Voss over een verbijsterende natuur, en het is ook perfect voor degenen die graag de fjorden en meren willen zien en willen genieten van buitenactiviteiten, zoals wandelingen en fietstochten.