Hier moet je op letten bij het kopen van een regenjas 

0
41

Of je nu een fervente wandelaar bent of gewoon de dagelijkse regen trotseert, een goede regenjas voor heren of dames is een onmisbare metgezel. Maar bij het kiezen ervan zijn er belangrijke overwegingen. Van waterdichtheid tot ademend vermogen, materiaalkeuze tot pasvorm, het vinden van de perfecte regenjas kan een uitdaging zijn. In dit artikel onderzoeken we de cruciale factoren die je moet overwegen bij het kopen van een regenjas. Door deze aspecten te begrijpen en te evalueren, kun je een weloverwogen beslissing nemen en genieten van droge avonturen, ongeacht de weersomstandigheden.

1. Je kleding
Voordat je een regenjas koopt, moet je bedenken wat je eronder zou dragen. Ben jij iemand die een laagje legt voordat je de deur uitgaat? Als dat zo is, zoek er dan een die wat extra ruimte heeft. Ik ben dol op mijn regenjas omdat hij een verstelbare taille heeft, perfect om als laagje te dragen. Als ik gewoon een T-shirt draag, trek ik de taille strakker. Als ik een laagje fleece of trui draag, maak ik de taille losser om ruimte te bieden. Voordat ik een regenjas kocht, hield ik ook rekening met mijn figuur! Veel regenjassen zijn cropped of korter, dus denk na over je silhouetbehoeften voordat je de sprong waagt. Is het lang genoeg voor de dekking die ik verkies? Is het los of getailleerd? Heb ik ruimte om laagjes aan te brengen en indien nodig aan te passen? Ik wist dat ik er een nodig had met een beetje extra lengte, want dat werkt op mijn lichaam, en deze is perfect. Bij rondingen is er het fijne van niet te lang zijn, maar wel lang genoeg zodat het bij ons figuur past.

    2. Je budget
    Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden voordat je een regenjas koopt, is je budget! Er zijn een aantal behoorlijk goede regenjassen die niet duur zijn, maar er zijn er maar heel weinig tussen. Dit is een stuk dat veel activiteit zal kennen, dus je wilt dat het een item is dat lang meegaat, zonder jezelf financieel te belasten. Het is dus altijd belangrijk om je budget in te stellen en het beste budget te vinden binnen je bestedingscriteria! Je hebt waarschijnlijk maar één of twee regenjassen in je kast nodig, dus het is zeker de moeite waard om in te investeren, in plaats van nog een trui of twee! 

    3. Je routine
    Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende, maar als je een bovenkledingstuk koopt, is het altijd belangrijk om na te denken over je routine en levensstijl! Hoe vaak ga jij naar buiten? Draag je je jas naar je werk of vooral in de stad? Als je een buitenmens bent of in een gebied met een extreem klimaat woont, kun je misschien het beste een regenjas van het type Patagonië overwegen! Als je te maken krijgt met de elementen die je vooral van punt a naar punt b moet brengen, en er elke dag een nodig hebt, dan zul je waarschijnlijk goed uit de voeten kunnen met een regenjack. Denk ook na over waar je hem gaat dragen. Omdat je waarschijnlijk niet veel regenjassen in je kast hebt hangen, is het belangrijk dat wat je hebt veelzijdig is!