Je nieuwe sporttas moet deze kenmerken hebben 

0
37

Een goede sporttas is zoveel meer dan een tas. Het moet organisatie, netheid en comfort bieden en je tilervaring verbeteren. Zoals de mogelijkheid om je telefoon of koptelefoon op te laden – want niets kan een training sneller verpesten dan een dood paar oordopjes wanneer de sportschool “My Heart Will Go On” laat horen. Of je nu je bandages, riemen en ball caps naar een commerciële sportschool moet vervoeren, je aan het inpakken bent voor een warme training in het park, of je gymspullen allemaal op één plek in je homegym wilt opbergen en ordenen, een sporttas kan super handig zijn. Maar niet alle sporttassen zijn gelijk. 

1. Waterbestendige voering 
De meeste sporttassen zijn gemaakt van een soort polyester en/of nylon materiaal. Maar doe jezelf een plezier en zorg ervoor dat de voering waterbestendig is. Het is onvermijdelijk dat je achteloos een schudbeker in je tas gooit zonder het deksel goed te sluiten. Als je dat niet kunt wegvegen en voorkomen dat het overal in je auto lekt, kun je wekenlang droog deinen. Een waterbestendige voering houdt ook je zweterige kniemouwen onder controle. In een faciliteit die is gebouwd om te zweten, heb je een sporttas nodig die is gebouwd om een ​​beetje vocht te verwerken.

2. Veel ruimte
Een kleine sporttas is net zo nutteloos als een kleine reistas. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor alles wat je nodig hebt. Sporttassen meten hun grootte meestal in liters, wat best grappig is omdat fitnessapparatuur niet vloeibaar is, maar je weet tenminste precies hoeveel zweet je tas aankan als je een hete yogales volgt.

3. Veel zakken
Net als bij dameskleding zijn ruime zakken een genot – en houd je je spullen op orde. Zoek een apart vakje voor je waterfles of shakebeker; een goede mix van binnen- en buitenzakken; een mix van compartimenten met ritssluiting en open compartimenten; enkele mesh-vakken, maar ook stevige; en als je een sporttas met een geventileerd vak kunt vinden, zul je blij zijn. 

4. USB-poort
Totdat de technologiegoden een manier kunnen bedenken om ons niet allemaal aan snoeren vast te houden, hebben we gemakkelijke toegang tot oplaadmogelijkheden nodig. Zoek naar een sporttas met een ingebouwde USB-poort voor een USB-oplader. Zo hoef jij je tijdens het sporten nooit meer zorgen te maken over dode oordopjes of een gebrek aan Spotify (we weten dat je niet tussen sets door op Instagram scrollt). 

5. Compartiment voor vieze kleding
Wat dat betreft, wil je je zweterige gymkleding gescheiden houden van de rest van je uitrusting. Zoek naar een sporttas met een gemakkelijk toegankelijk (lees: gemakkelijk te onthouden, in de was te gooien) vakje voor je vervelende sokken. Bonuspunten als die zak ventilatieopeningen heeft. 

6. Plek voor je schoenen
Schoenen hebben een eigen huis nodig – of je nu speciale squat- of deadliftschoenen draagt, of altijd wilt weten waar je je indoorbasketbaltrappen moet bewaren. Als je buiten sport, kan een speciaal schoenenvak het vuil, de modder en het stof van je zolen tegenhouden.