Tips om je hond snel zindelijk te krijgen

0
45

Wanneer je een puppy hebt, dan wil je natuurlijk het liefst dat deze zo snel mogelijk zindelijk is. Iedere keer de uitwerpselen van je hond opruimen, is natuurlijk ook niet bepaald prettig. Vooral nu de zomermaanden eraan komen, is het extra belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hond niet zomaar overal plas en poept. Stel dat dit wel het geval is, dan is de kans groot dat je er voor je het weet met je schoenen instaat. Toch zien we dat veel mensen het lastig vinden om hun hond zindelijk te krijgen en proberen vaak op basis van wat tips die ze van andere mensen hebben gekregen, te zorgen dat ook hun puppy zindelijk wordt. De kans dat dit lukt, is vrij klein, weten we uit ervaring. Het zindelijk krijgen van een hond is namelijk niet iets wat je binnen een paar dagen doet, maar heeft vooral veel doorzettingsvermogen en geduld nodig. Zo kan het bij de ene hond een week duren, terwijl je bij de ander weken of langer bezig bent voordat ze hun behoefte eindelijk daar doen waar jij graag zou willen.

Begin bij de basis
Om ervoor te zorgen dat jij je doberman, herder of chihuahua zindelijk krijgt, is het eerst belangrijk om de basis te begrijpen. Het maakt namelijk niet uit welk ras je hebt, zolang je maar weet hoe je het moet doen. Wat vooral belangrijk is, is dat je zorgt voor een stuk consistentie, zoals dit eigenlijk bij alles in het leven geldt. Zorg ervoor dat je hond een stuk vastigheid krijgt, waarbij ze regelmatig de kans krijgen hun behoeften buiten te kunnen doen. Dit kan bijvoorbeeld een vast moment zijn, maar ook tijdstippen op lange termijn helpen goed. Naast deze vastigheid, gaat een hond ook altijd goed op een beloning, dus neen de pot met koekjes maar vast mee.

Zorg voor de juiste timing
Een goede timing is ontzettend belangrijk om je hond zindelijk te krijgen.Honden hebben vaak de neiging om binnen enkele minuten na het eten, drinken of spelen hun behoefte te doen. Het is daarom belangrijk om direct met je hond naar buiten te gaan op het moment dat ze wat hebben gegeten, gedronken, gespeeld of net wakker worden na een diepe slaap. Je zult merken dat je hond dit automatisch gaat herkennen en op termijn zelfs zelf naar de deur zal lopen omdat hij of zij naar buiten moet. Vooral tijdens deze stap is het belangrijk om naar de signalen van je hond te kijken. Kijken we naar labradoodle, dan zien we vaak dat deze honden gaan rondsnuffelen, draaien of misschien zelfs wel gaan piepen. De kans dat ze dan naar buiten moeten, is vrij groot.

Zorg voor een veilige omgeving
Een comfortabele en veilige omgeving creëren voor je hond is van groot belang tijdens het zindelijk maken. Zorg ervoor dat je hond voldoende ruimte heeft. Helemaal omdat het buiten vaak spannend is voor pups, is dit in combinatie met het zindelijk maken extra van belang. Heeft je hond toch binnengeplast, straf ze dan niet, maar ruim het wel direct op. Doe je dit namelijk niet, dan ruiken ze de volgende keer de geur en plassen ze zo nog een keer op dezelfde plek.