Tips om je hond te verkoelen tijdens de zomer

0
50

Nog even en dan kunnen we eindelijk weer genieten van heerlijke zomerse temperaturen. Voor ons fijn, maar voor de meeste honden even wat minder. Waar wij mensen ons shirt uit kunnen trekken, zit een hond natuurlijk vast aan zijn dikke vacht. Daarom is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond ook de mogelijkheid heeft om lekker wat verkoeling op te zoeken. Naast dat voldoende drinken belangrijk is, zijn er natuurlijk nog veel meer tips om te zorgen dat je hond ook tijdens de warme zomermaanden, zonder het te warm te hebben, toch gezellig bij je buiten te kunnen liggen.

Een koel plekje in huis
De meeste honden vinden het fijn om lekker binnen te kunnen liggen als het warm is. Het is daarom dus ook belangrijk om te zorgen voor een lekker koel plekje in huis voor je maltezer. Dit kan in de gang of garage zijn, maar ook in de woonkamer. Om ervoor te zorgen dat het er lekker koel is, kun je een ventilator gebruiken en anders de airco aanzetten op het moment dat je deze hebt. Alleen wel even goed opletten dat het niet te koel wordt, aangezien het verschil tussen binnen en buiten anders al snel te groot wordt.

Zorg voor voldoende koud water
Honden mogen dan misschien niet zweten, ze verliezen wel een hoop vocht. Het is dus wel belangrijk dat ze voldoende kunnen drinken, helemaal als het buiten warm is. Daarom is het aan jou de taak om niet alleen te zorgen dat je hond voldoende water heeft, maar ook dat het lekker koel en vers is. Het heeft dus geen zin om ‘s ochtends een enorme bak water neer te zetten en hier verder niet meer naar om te kijken. Wen jezelf bijvoorbeeld aan om het water iedere twee uur bij te vullen of te verversen. Wil je het nog leuker maken voor je hond, dan kun je ook kiezen voor een speciale drinkfontein, zodat ze ook hun kop wat kunnen verkoelen.

Natte handdoeken en koelmatten
Een natte handdoek kan dienen als natuurlijke koeling voor je hond. Maak de handdoek nat met koud water en leg deze over het lichaam van je pitbull bijvoorbeeld. Dit helpt om de lichaamstemperatuur te verlagen. Je kunt ook speciale koelmatten kopen bij dierenwinkels. Deze matten hebben een verkoelend effect en bieden comfortabele verkoeling voor je hond. Let alleen wel goed op dat je dit op de juiste manier doet, zodat je hond het niet te koud krijgt en het verschil in temperatuur te hoog.

Ga vroeg of laat wandelen
Wanneer het buiten 30 graden is, dan is het niet verstandig om met je hond te gaan wandelen. Zorg er dus voor dat je dit ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat doet. Niet alleen is dit een stuk beter voor de gezondheid van je hond, maar ook voor de poten. Wij mensen dragen namelijk slippers of schoenen, maar een hond niet. Loop je met je hond op een te warme straat, dan kan dit zorgen voor verbrande kussentjes, met alle gevolgen van dien.