Tips om je regenjas te verzorgen 

0
45

Moet je, nu het slechte weer eraan komt, extra voorzichtig zijn bij het verzorgen van je Ilse Jacobsen regenjas? Het antwoord is ja! Waterdichte en ademende kleding biedt bescherming tegen de zwaarste weersomstandigheden, maar vraagt ​​specifiek onderhoud om de eigenschappen te behouden. In dit artikel onthullen we alle tips die je moet volgen om je regenjas correct en duurzaam te onderhouden.

De beste manieren om je regenjas te onderhouden 
Een regenjas is een zeer praktisch en essentieel kledingstuk tijdens buitenactiviteiten. Een waterdichte jas is de sleutel om droog te blijven en geen “spons” te worden tijdens hevige regen, waar een regenpak ook bij helpt. Dus hoewel je met een regenjas beter van buitensporten kunt genieten terwijl je goed beschermd bent, moet hij ook regelmatig onderhouden worden om zijn technische eigenschappen en waterdichte bescherming te behouden. 

Juiste wasmiddel en -cyclus 
Om een ​​regenjas goed te verzorgen, moet je eerst het juiste wasmiddel voor je kledingstuk kiezen. Gebruik niet zomaar een product! Veel merken bieden specifieke wasmiddelen aan voor het reinigen van kleding met een waterdicht membraan. Het wasmiddel moet zacht zijn om voortijdige slijtage van de stof en naden te voorkomen. Nadat het product is gekozen, zijn er verschillende mogelijkheden om te wassen: met de hand of in de machine met het juiste programma. 

Gebruik specifieke producten
Nadat je het programma hebt geselecteerd, is het belangrijk om te weten welke producten je aan je wasprogramma moet toevoegen: klassieke producten of gespecialiseerde producten? Merken bieden een verscheidenheid aan eenvoudige en effectieve oplossingen voor het onderhoud van een jas met een waterdicht membraan. Bijzonder aanbevolen zijn waterdichte producten voor stretchstoffen met een waterafstotende behandeling; “zachte” reinigingsmiddelen zorgen ook voor een langdurige bescherming. Milde shampoos helpen het membraan ademend te houden zonder de waterafstotende coating te beschadigen. 

Volg de instructies
De onderhoudsinstructies van je fabrikant zijn een must: elk exemplaar is uniek, dus het is erg belangrijk om rekening te houden met elk stukje informatie op het etiket. Voor een optimale wasbeurt is het bijvoorbeeld erg belangrijk om de instructies van de fabrikant met betrekking tot de temperatuur en het watervolume op te volgen. Wij raden je aan je regenjassen op maximaal 30°C te wassen met een mild of organisch wasmiddel zonder wasverzachter. 

Was je regenjas niet te vaak
Deze vraag hangt vooral af van het type jas dat je hebt en hoe je deze gebruikt. De aanbevolen frequentie is ongeveer één of twee keer per jaar, maar kan variëren afhankelijk van hoe je het gebruikt. Als je bijvoorbeeld een buitensporter bent, zul je je jas waarschijnlijk vaker moeten wassen. Als je je jas af en toe draagt, kan het voldoende zijn om hem één keer per jaar te wassen. Een goede verzorging en regelmatig onderhoud van een waterdichte jas zal de levensduur ervan aanzienlijk verlengen en gebruikers in staat stellen optimaal te profiteren van de technische voordelen die deze biedt.  

Behandel het membraan correct
Waterdichte en ademende membranen zijn vaak gemaakt van speciale materialen die een speciale behandeling vereisen tijdens het wassen. Voor het beste resultaat kun je je jas het beste binnenstebuiten keren en vervolgens in een standaard wasmachine met een zacht programma en een lage temperatuur zetten. Zodra de cyclus is voltooid, controleer je of de naden goed vastzitten en of de stof niet loslaat. Sluit alle ritsen, klittenband en gespen om optimaal wassen te garanderen zonder productverslechtering. Draai je kledingstuk binnenstebuiten.