Top 5 steden voor een weekendje weg in Duitsland 

0
46

Duitsland is een land dat alles heeft. Van fascinerende geschiedenis en rijke cultuur tot adembenemende landschappen en heerlijke gerechten, alle soorten reizigers zullen hier iets van hun gading vinden tijdens hun reis. Of je nu op zoek bent naar een moderne stedentrip, een romantische ontsnapping of een buitenavontuur, Duitsland heeft iets dat bij je past. En het beste deel? Je kunt eenvoudig in slechts een weekend een aantal van de meest charmante steden van het land verkennen en ervaren. Pak dus snel je weekendtas in en bezoek komend weekend een van deze Duitse steden! 

1. Hamburg 
Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland en ligt mooi aan de rivier de Elbe in Noord-Duitsland. Het is de grootste haven van het land, met een rijke maritieme geschiedenis als voormalig handelscentrum van de Hanze. Tegenwoordig is de stad modern, vooruitstrevend en leuk, met geweldige uitgaansgebieden, wateractiviteiten en andere attracties. Als bestemming voor een weekendje weg biedt dit ondergewaardeerde juweeltje een perfecte smaak van cultuur, architectuur, geschiedenis en vooral een kwaliteit van leven die je doet nadenken of je hierheen moet verhuizen.

2. Stuttgart
Nu komen we in Stuttgart, een Duitse stad die beroemd is om zijn auto- en technische industrie. En als je denkt dat deze twee niet geschikt zijn voor een geweldig weekendje weg, denk dan nog eens goed na: er is veel leuks aan Stuttgart! Deze dynamische en leuke stad is een verleidelijke mix van cultuur, geschiedenis en stedelijke charme, met veel kunst, architectuur en automobielattracties. Maar het is ook een bestemming die door de meesten ten onrechte over het hoofd wordt gezien. 

3. München
Het label ‘een mix van oud en nieuw’ wordt veel rondgegooid, maar nergens past dat label beter dan in München, de hoofdstad van de beroemde regio Beieren. Dit is een stad met een lange en interessante geschiedenis. Het is ook een stad die bekend staat om zijn groene parken, fascinerende musea, elegante paleizen en vooral een felle toewijding aan goed bier zoals nergens anders. Dit is vooral het geval tijdens het Oktoberfest.

4. Hannover
Hannover is een juweel van een stad in Noord-Duitsland, waar stedelijke charme en natuurlijke schoonheid samenkomen. Je zult genieten van de ontspannen sfeer, de historische oude binnenstad en de levendige cultuur. Of je nu van theater, musea, kunst of muziek houdt, in Hannover vind je zeker iets om van te genieten. En als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, kun je ontsnappen naar de prachtige parken en bossen. Ga je met het hele gezin een weekendje weg? Dat kan in Hannover zeker, dus pak je mombag ook in. 

5. Berlijn
Berlijn is een stad die alle verwachtingen te boven gaat. Als hoofdstad van Duitsland concurreert het met andere Europese metropolen met zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur en levendige sfeer. Een weekend hier laat je kennismaken met de contrasten van deze fascinerende stad: van de levendige straatkunst en het activisme tot de elegante galerijen, de allernieuwste architectuur en de mondiale keuken.