Verzorg je Maltipoo optimaal met deze tips 

0
58

Maltipoos zijn schattige kleine honden die heel zacht en speels zijn. Hier zijn een paar vereisten waarmee de eigenaar die een Maltipoo aait, rekening moet houden. Ze hebben een min of meer gemiddelde bewegingsbehoefte en ook geen zeer hoog activiteitsniveau. Gezien hun omvang en werking zal een gemiddeld activiteitsniveau idealiter volstaan, maar dat moet net als bij een Labradoodle zeer intensief zijn. Toch moet je een Maltipoo anders verzorgen, gebruik hierbij de volgende tips. 

1. Zorg voor een goede hygiëne 
De dierenartsen geven vaak gepersonaliseerde informatie over de verzorging van Maltipoo. Het reinigen van tanden is erg belangrijk. Elke dag tandenpoetsen, zonder iets over te slaan, kan een aantal gezondheidsproblemen voorkomen. De meeste Maltipoos kunnen prima borstels gebruiken die aan drie zijden borstelharen hebben. Daarnaast moet de hond na tussenpozen naar de dierenarts worden gebracht voor een volledige tandheelkundige controle. Omdat het een dichte, vloeiende vacht heeft, is het belangrijk om ze tweemaandelijks te trimmen of knippen. Oren moeten één keer per maand worden schoongemaakt. Nagels moeten elke week geknipt worden. Indien nodig moet een traanvlekkenreiniging worden uitgevoerd. Ten slotte is een goed bad met zeep zo nu en dan erg belangrijk, tot grote afschuw en wegglijdende hond.

2. Verwijder gevaarlijke spullen
Omdat Maltipoos speels zijn, nemen ze iets uit puur plezier en slikken het door, wat gevaarlijke gevolgen kan hebben. Dierenartsen hebben uit ervaring vaak gezegd dat honden vishaken, munten, snoeppapiertjes, koptelefoons, naalden, vingerhoeden, kleefstoffen, zelfs messen, munten, knopen, en niet te vergeten sokken, speelgoed, rubberen ganzen, enz. inslikken. Dergelijke gevaarlijke voorwerpen zoals metalen, elektrische apparaten en lijm kunnen dodelijk zijn voor honden. Stopcontacten moeten ook zo worden gecontroleerd dat de Maltipoo pup nooit wordt geëlektrocuteerd. Als je deze spullen verwijdert, wordt het huis veel veiliger, vooral als je je hond alleen laat. 

3. Zorg voor een goed hondenzitje
Er moet een stoel worden gekozen die zowel sterk als duurzaam is. Als de Maltipoo de gewoonte heeft om overal rond te zweven, kan een stoel van gaas die zijn bewegingen gedeeltelijk beperkt, nuttig zijn. Voor de veiligheid van de hond moet er altijd voor worden gezorgd dat de gesp op de juiste manier wordt geplaatst. 

4. Zorg voor voldoende beweging
Lichaamsbeweging kan je pup helpen een volledige Maltipoo-levensduur te leiden door hem fysiek fit te houden en verrijkt ook zijn geestelijke gezondheid en verbetert emotionele ervaringen. Je moet er bovendien op letten dat je Maltipoo voldoende beweging krijgt om fit te blijven. Als je in Nederland bent, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Er zijn een aantal hondenparken waar de hygiëne van het hoogste niveau wordt gehandhaafd. Je kunt dus gemakkelijk je hond meenemen voor een wandeling naar deze parken. Het is een bijzondere manier om een ​​hond een sociale training te geven, zodat hij niet onnodig gaat springen of blaffen. Het houdt de hond betrokken en vermindert effectief de rusteloosheid die het gevolg kan zijn van eentonigheid. Het voorkomt een breed spectrum aan ziekten en ontwikkelt de hartspieren en -capaciteit.