Zet je schrap: A16 gaat rond Hemelvaart meerdere dagen dicht

0
5459
De werkzaamheden op en rondom de A16 vanuit de lucht © Rijkswaterstaat

REGIO – De A16 wordt tijdens het Hemelvaartsweekend aangepakt. Vanaf woensdagavond 8 mei om 20:00 uur tot en met maandagochtend 13 mei om 05:00 uur gaat de snelweg vanaf knooppunt Ridderkerk richting Rotterdam dicht. Rijkswaterstaat verwacht dertig tot zestig minuten extra reistijd. Omrijden kan via A4, A15 en A20.

Rijkswaterstaat combineert meerdere werkzaamheden rond het Terbregseplein. Ook wordt er gewerkt aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug richting het Terbregseplein. Op de parallelbaan blijft een rijstrook open voor het verkeer dat via de oprit Rotterdam Feijenoord en Rotterdam Centrum komt.

Wat gaat er allemaal gebeuren? Rijkswaterstaat sloopt onder meer een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Er komt een tijdelijk hulpbrug voor in de plaats. Die blijft in gebruik tot de nieuwe klaar is, naar verwachting in september 2025.

Tegelijk wordt er gewerkt aan een ander viaduct, net voor het Terbregseplein. Dat viaduct moet een nieuwe oprit Rotterdam Prins Alexander worden in de A16. Verder vervangt Rijkswaterstaat bij de Van Brienenoordbrug op de hoofdrijbaan in de richting van het Terbregseplein houten balken op de brugklep. Ook komt er een nieuwe slijtlaag op de brug.

© Rijkswaterstaat

Nog meer werkzaamheden
Ook de A20 wordt binnenkort onder handen genomen. Aan deze snelweg wordt gewerkt in de nachten van 6, 7 en 8 mei in de richting van Hoek van Holland tussen het Kethelplein en de afrit Maassluis. In de richting van Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit Maassluis en afrit Vlaardingen-West. De wegen zijn telkens van 22:00 tot 05:00 uur afgesloten. Later in mei en in juni volgen nog meerdere weekend- en nachtafsluitingen op deze trajecten.

De afsluitingen zijn volgens Rijkswaterstaat nodig vanwege herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. Het verkeer dat via de Maassluissedijk omrijdt, moet rekening houden met een vertraging van ongeveer 30 minuten. Omrijden kan ook via de A4 en N223.

Rijkswaterstaat raadt reizigers aan goed voorbereid de weg op te gaan. In maart en april ging de Beneluxtunnel in de A4 drie weekenden dicht, waardoor er in en rondom Rotterdam een grote verkeerschaos ontstond.

De nieuwe oprit van de A16 die ter hoogte van Rotterdam Prins Alexander wordt gelegd © Rijkswaterstaat / Sjaak Boot

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.