Snelheidsduivel rijdt bijna 250 kilometer per uur op A15

0
113
De bestuurder van de auto reed veel harder dan was toegestaan © Verkeerspolitie Rotterdam

REGIO – In de nachturen wat harder rijden dan overdag doen veel mensen vast weleens. Maar met bijna 250 kilometer per uur over de weg vlammen, is een ander verhaal. Een snelheidsduivel op de A15 durfde het aan, maar werd gepakt door de politie.

Het is vaste prik voor de verkeerspolitie van Rotterdam: snelheidscontroles uitvoeren om de veiligheid op de weg te vergroten. Onlangs maakte een weggebruiker het alleen wel heel bont, en had hij niet door dat de politie met een lasergun langs de weg stond. Een 24-jarige man uit Ridderkerk reed 246 kilometer per uur, en de politie besloot daarom om snel actie te ondernemen: “Vlammen!”

Veel te hard
De betrokken agenten doen op sociale media hun verhaal. “Zo, die gaat hard”, merkt de politieagent op die de snelheidscontrole op de A15 uitvoert. De snelheidsmeter registreert 225 kilometer per uur, maar het voertuig is nog ver weg. Dat is vreemd, en de agent kijkt daarom nogmaals op het scherm van de meter, om te checken of de cijfers wel echt kloppen. Maar: “Ja, het stond er echt,” schrijft hij.

De meting was te ver. De agent wil nog een keer meten. De laser wordt nogmaals gericht, en laat tot verbazing zien: 246 kilometer per uur, op ruim driehonderd meter afstand. Geen tijd te verliezen, denkt het duo.

Hectische situatie
Op hoog tempo maakt de politieauto snelheid. De ‘racewagen’ komt namelijk met enorme snelheid aangereden, en die moet wel bijgehouden worden. “Ik probeerde een foto te maken van de lasergun, maar dat mislukte door de kracht van de auto,” schrijft de agent. Zo’n foto is handig voor wanneer de snelheidsmeter al uitgaat voordat een verdachte is aangehouden.

Terwijl de twee agenten bijna op topsnelheid rijden, wordt geprobeerd het kenteken van de snelheidsduivel te noteren. Dat gaat bijna niet: “Het kenteken kon ik lezen, maar niet invoeren in het systeem omdat mijn toetsenbord was gevallen en bij mijn voeten lag. Ik noteerde het uiteindelijk op mijn hand.”

Tot stilstand gekomen
Uiteindelijk minderde het verdachte voertuig in snelheid, en kon de politie de man inhalen. “Zal hij volgen of proberen te vluchten? Ziet hij een kans of heeft hij veel te verliezen? We hielden overal rekening mee.”

Uiteindelijk gaf de bestuurder van de auto gehoor aan het volgbevel van de politie, en komen de twee wagens tot stilstand bij een tankstation bij Barendrecht in de buurt. Daar was de bizar hoge snelheid gelukkig nog steeds te lezen op de snelheidsmeter. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.