Zo omzeil je de werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug

0
4858
Foto: Rijnmond

REGIO – Ga je vanaf vrijdagavond over de Van Brienenoordbrug? Dan is het even opletten geblazen. Tot en met maandag 3 juni wordt onderhoud uitgevoerd aan de brug in de A16 en dat kan gevolgen hebben voor jouw reis.

Vrijdagavond om 22:00 uur gaat de parallelbaan over de brug richting de noordkant van Rotterdam voor het eerst een weekend dicht. De hoofdrijbaan van de A16 en het fietspad blijven wel open. Ook op andere momenten gaat de parallelbaan dicht.

Op deze tijdstippen heb je er last van:
Het weekend vanaf vrijdag 24 mei 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
In de nachten van maandag 27 mei tot vrijdag 31 mei, tussen 22:00 uur en 05:00 uur
Het weekend vanaf vrijdag 31 mei 22:00 uur tot maandag 3 juni 2024 05:00 uur

Rijkswaterstaat waarschuwt dat de afsluiting je tien minuten extra reistijd kan kosten. De parallelbaan is dicht tussen knooppunt Ridderkerk en afrit 25 bij Capelle aan den IJssel. De oprit bij Capelle aan den IJssel blijft wel open. De op- en afritten 24 bij Feijenoord zijn allebei afgesloten.

Tijdens de afsluitingen word je omgeleid via de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug tot afrit 14 bij Rotterdam op de A20. Via oprit 14 op de A20 word je teruggeleid naar de afritten 25 en 26 op de A16.

De Van Brienenoordbrug wordt tijdens de werkzaamheden niet bediend voor de scheepvaart.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.