Tientallen kilometers file en urenlange vertraging door dichte snelwegen

0
2460
Foto: Rijnmond

REGIO – De werkzaamheden aan de A20, de Van Brienenoordbrug en de A2 weerhielden veel automobilisten er zaterdag niet van om toch de weg op te gaan. Het gevolg: tientallen kilometers file in en rond Rotterdam (en daarbuiten) met vertragingen die opliepen tot twee uur.

Dit weekend is door werkzaamheden de A20 tussen Vlaardingen en Maassluis in beide richtingen dicht. Op de Van Brienenoordbrug is de parallelbaan richting het noorden afgesloten en buiten onze regio is de A2 bij Den Bosch dicht, maar dat zorgt in onze regio voor files.

De files die de afsluitingen als gevolg hebben, zijn niet misselijk. Op de A16 vanuit Dordrecht naar de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam liep je rond 14:00 uur een vertraging op van zeker twee uur. Dat kwam ook doordat er een ongeluk was gebeurd op die weg. Niet veel later waren de bergingswerkzaamheden afgerond, en waren alle rijstroken weer open. Rond 15:00 uur was de vertraging teruggelopen tot ongeveer 40 minuten.

Door de dichte A20 was het vooral erg druk op de A4 en de A15 aan de west- en zuidkant van Rotterdam. Je was ongeveer een half uur langer onderweg.

Ook op binnenwegen van Rotterdam was het erg druk. Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat bestuurders de Erasmusbrug en Maastunnel als alternatieve route kozen om naar de noordkant van de stad te komen.

Daarnaast kozen veel omrijders voor de Maassluissedijk tussen Maasluis en Vlaardingen. Ze stonden er muurvast.

Op de A27 is het erg druk vanuit Noord-Brabant richting Gorinchem en Utrecht. De vertraging loopt ook daar op tot ongeveer een uur. Dat komt door werkzaamheden aan de A2, die dicht is vanaf Den Bosch richting Zaltbommel.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.