Dieven jatten dit jaar in Dordrecht opvallend vaak motoren

0
287
Foto: Pixabay

DORDRECHT – Het dievengilde lijkt het de laatste maanden voorzien te hebben op motoren in Dordrecht. De politie waarschuwt ervoor op Instagram en navraag naar de cijfers bevestigt dat beeld.

Hoe gaan de dieven te werk? Ze breken vooral ’s nachts de stuursloten open en dan zijn de motoren vrij makkelijk mee te nemen. De laatste tijd lijkt het steeds vaker te gebeuren, zegt een woordvoerder van de politie.

Precieze cijfers van het aantal motordiefstallen zijn er niet, omdat ze op één hoop worden geveegd met het aantal autodiefstallen. Toch kun je uit die cijfers wel opmaken dat er sprake is van een toename. In de eerste maanden van vorig jaar werden er 18 motoren en auto’s gestolen in Dordrecht, in dezelfde periode van dit jaar zijn dat er al 36. Een verdubbeling dus.

Alleen al de afgelopen vier weken werden er maar liefst 12 motoren en auto’s ontvreemd. Dat waren er in dezelfde periode vorig jaar slechts drie.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.