Ruim 18.000 bekeuringen in eerste vier maanden langs N3

0
6472
Foto: Google Streetview

REGIO – Drie flitspalen langs de N3 staan ook nu weer in de Zuid-Hollandse top-9 van veelflitsers. In de eerste vier maanden van dit jaar werden bij flitspalen in onze provincie in totaal maar liefst 310.643 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. Ruim 18.000 van deze bekeuringen werden uitgedeeld langs de N3.

De N3 staat in de top-9 op plaats 3, 5 en 9. De nummer 3 is Papendrecht, langs de N3 Randweg, t.h.v. hectometerpaal 1.1 richting A15 en deze flitser leverde 10.365 boetes op. Deze flitser is geen onbekende in het lijstje. Sterker nog, over heel 2023 voerde deze de lijst aan met maar liefst 36.463 bekeuringen.

Nummer 5 is Dordrecht, ook langs de N3 Randweg, t.h.v. hectometerpaal 3.2 richting Papendrecht: hier ging het om 5.494 boetes. Nummer 9 staat ook in Papendrecht. en wel langs de N3 Randweg, t.h.v. hectometerpaal 1.1 richting Dordrecht: de opbrengst was hier 2.541 boetes.

De topflitser in Zuid-Holland staat in Rotterdam. Het gaat om de S107, de Maasboulevard, bij de kruising met de Oude Plantagedreef. Hier werden 11.329 automobilisten geflitst. Deze flitspaal verscheen vorig jaar uit het niets in de top 10 van flitspalen en staat inmiddels op de eerste plek. De Maasboulevard in het centrum van Rotterdam lijkt vaak op een racebaan. Niet zo gek dat het er bekeuringen regent…

Door rood rijden
Het aantal boetes voor door rood rijden ligt een stuk lager. Daarbij valt één flitspaal op: Capelle aan den IJssel, Hoofdweg, kruising Capelseweg met 1.240 boetes. De tweede plek is ook voor Capelle aan den IJssel, dezelfde als die op plek 7 in het overzicht met snelheidsbekeuringen staat: 355 boetes. Op plek 3 staat met 336 boetes de N493 Groene Kruisweg, kruising Hartelweg in Nissewaard.

Wat verder opvalt is dat in het jaaroverzicht van 2023 nog twee flitspalen op Goeree-Overflakkee staan, beide op de N57 ter hoogte van Goedereede. Die zijn niet meer terug te vinden in de lijst met boetes van de eerste vier maanden dit jaar.

Hoe dat kan, is onduidelijk. Mogelijk speelt de tijd van het jaar een rol. Het is traditiegetrouw altijd erg druk op de N57 in het zomerseizoen. Ongetwijfeld neemt de komende maanden het aantal flitsers op die locaties toe.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond, bewerkt door Streekomroep56.