73-jarige Sliedrechtse slachtoffer van babbeltruc

0
154
Foto ter illustratie

SLIEDRECHT – Een vrouw uit Sliedrecht denkt dat ze wordt gebeld door de fraudedesk van haar bank. Ze volgt de instructies van de persoon aan de andere kant van de lijn op en raakt hierdoor een behoorlijk bedrag kwijt.

Het 73-jarige slachtoffer wordt maandagavond 22 april rond 18.45 uur gebeld. De man die zich uitgeeft als bankmedewerker vertelt dat is voorkomen dat er door iemand geld van haar rekening naar een onbekende rekening is overgemaakt. Om die reden zijn haar bankrekeningen en passen geblokkeerd.

Hij vertelt dat er iemand bij haar langskomt om te helpen. De man die aanbelt noemt de code die ze van de ‘bankmedewerker’ heeft gehoord. Hij gaat naar binnen en voert enkele opdrachten uit, waardoor het lijkt alsof hij serieus bezig is met het oplossen van het ‘probleem’.

Maar na enige tijd komt hij tot de conclusie dat het ter plekke niet lukt en hij de bankpassen en de pincodes moet meenemen. De vrouw gaat hiermee akkoord en hij vertrekt. Daarna krijgt de vrouw argwaan, loopt naar de buren en belt vervolgens met haar bank. Dan blijkt dat er rond 19.30 uur is gepind. De persoon die dat doet is gefilmd. Hij draagt een zonnebril en een capuchon.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.