‘U heeft legionella in uw leidingen’, even later is Annie (84) al haar sieraden kwijt

0
156
Foto ter illustratie

REGIO – De politie heeft na lang speurwerk twee mannen kunnen aanhouden die vele opa’s en oma’s van hun kostbare bezittingen hebben beroofd. Onder wie de 84-jarige Annie. Met een babbeltruc had het tweetal onder meer een medaillon met foto’s van haar en haar overleden man gestolen.

“Goedemorgen mevrouw, we hebben een vervelend bericht”, krijgt Annie aan de telefoon te horen. “In uw huis is de legionellabacterie aangetroffen in het water. Dat is zeer schadelijk voor uw gezondheid. Mijn collega’s komen straks de leidingen reinigen.”

Annie opent even later de deur voor de jonge mannen die haar leidingen komen inspecteren. In een mum van tijd hebben de nep-inspecteurs al haar sieraden gestolen, waaronder een medaillon met foto’s van haar en haar overleden man. “Soms is het leed dat mensen aangedaan wordt zo verdrietig, dat ook binnen de muren van politiebureau Delfshaven gesproken wordt over ‘klootzakken'”, schrijft de politie op Facebook.

‘Klootzakken’
Annie is niet het enige slachtoffer. De daders laten een spoor van beroofde opa’s en oma’s achter die in goed vertrouwen de deur voor hen hebben opengezet. De politie heeft de daders al een tijdje op het oog en zetten, zo zeggen ze, alle opsporingsmethodes in om ze te pakken

Een paar uur nadat Annie beroofd werd door de ‘klootzakken’, vindt de politie twee mannen, van wie een het medaillon van Annie nog in zijn hand heeft. Beiden belanden in de cel.

Tranen verschijnen in de ogen van Annie, als ze haar dierbare medaillon weer terug in handen krijgt. Politie Delfshaven: “Ze is een echte Rotterdamse met het hart op de goede plek.”

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.