Eerste Zomeravondconcert: koud, maar geslaagd

0
188
Foto: Dorpsbehoud

PAPENDRECHT – Vrijdagavond vond het eerste in een serie Zomeravondconcerten plaats aan de Kazernestraat in de muziektent. Zoals altijd was de organisatie in handen van Stichting Dorpsbehoud.

Tijdens de voorbereiding vielen er nog wat buien, maar toen het concert eenmaal was begonnen, bleef het droog. Wel was het tamelijk koud.

De avond werd geopend door Margé van Wijngaarden, voorzitter van Dorpsbehoud. Zij deed dit onder meer met een kort gedicht:
“Zingt een liedje op z’n tijd,
een groot ofwel een kleintje.
Een liedje dat wel aardig is
of een met een refreintje.
Maar zing tenminste iedere dag
een liedje naar je zin.
Dat houdt je hart zo jong en warm
en de levensmoed erin.”

Margé van Wijngaarden, foto: Dorpsbehoud

Optredens werden verzorgd door Vriendenkoor The Brutelboys (dat dit jaar het koperen jubileum vierde), Shantykoor Landvast en Gezelligheidskoor De Klinkers. Er waren oude en nieuwe meezingers, alsook luisterliedjes. Het was meezingen met bijvoorbeeld Papendrecht aan de Merwede (een ode aan ons mooie dorp), Ach was ik maar bij moeder thuis gebleven en Somewhere Between,

De finaleliedjes werden gezongen op verzoek van Dorpsbehoud: ’t Kleine café aan de haven, You’ll Never Walk Alone en als laatste Droomland met alle koorleden op de tent.

Geslaagd
Dorpsbehoud kijkt – ondanks dat men gehoopt had op meer publiek – terug op een geslaagd concert, dankzij de deelnemende koren, de steun van sponsors, de inzet van de vrijwilligers en het publiek.

Vrijdagavond 30 augustus is het tweede concert, m.m.v. The Amazing Stroopwafels en de Ertepeller Country Dancers.

Foto: Dorpsbehoud