Week van de Jonge Mantelzorger

0
105
Foto: Pexels

PAPENDRECHT – Van 1 t/m 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. In Nederland groeit een op de vier kinderen op met ziekte of zorg in de thuissituatie.

Als jonge mantelzorger zorgen zij voor hun ouder(s), broer of zus. De aandacht gaat vaak uit naar het zieke gezinslid, waardoor de jonge mantelzorger onzichtbaar blijft, terwijl de extra huishoudelijke taken of het geven van zorg juist een grote invloed hebben op hun leven:
-Jonas kan zijn vrienden niet meenemen, want dit is te druk voor zijn broer;
-Sanne wordt vaak onderbroken tijdens haar huiswerk, omdat ze iets moet aangeven aan haar moeder;
-Mitchel doet elke dag na school boodschappen, want zijn ouders kunnen dit niet.

Deze situatie kan jonge mantelzorgers krachtig, maar ook kwetsbaar maken. Ze maken zich misschien zorgen over het zieke gezinslid, maar hebben ook zelf zorg nodig en tijd om leuke dingen te doen.

Jonge mantelzorgers (tussen 8 en 18 jaar) in Papendrecht kunnen zich aanmelden voor een leuke waardering in de week van de jonge mantelzorgers van 1 t/m 7 juni. De waardering bestaat uit een bioscoopbon. Zodat je er als jonge mantelzorger even lekker tussenuit kunt. De waardering aanvragen doe je door een mail te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl. Maar ook als je vragen hebt, is er de mogelijkheid voor informatie of tips.

Om op de hoogte te blijven van de activiteiten en informatie rondom jonge mantelzorgers kunnen jouw ouders zich inschrijven voor de mantelzorg nieuwsbrief van Sterk Papendrecht, door een mail te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl.