College wil verdubbeling bijdrage aan Nieuwjaarsvuurwerkshow

0
112
Foto: Lex van Steenis / RTV Papendrecht

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht betaalt opnieuw mee aan de grote vuurwerkshow en het aftelmoment die tijdens de jaarwisseling plaatsvinden op en bij het Drierivierenpunt. De hoogte van de bijdrage wordt zelfs verdubbeld. Dit schrijft burgemeester Margreet van Driel in een voorstel aan de gemeenteraad dat op 10 juni wordt behandeld.

Er wordt 20.000 euro gereserveerd voor de Papendrechtse bijdrage aan de vuurwerkshow. Daarnaast is er 13.000 euro beschikbaar voor een jongerenfeest en wordt er 13.000 euro uitgegeven aan extra toezicht in november en december.

Het extra toezicht moet ervoor zorgen dat er minder overlast is van vuurwerk. “Het intensiveren van toezicht en handhaving blijft een wens vanuit de inwoners”, schrijft Van Driel. “Uitkomsten uit het onderzoek onder inwoners (het burgerpanel) laten zien dat een meerderheid van de ondervraagden vindt dat handhaving en politie voorafgaand aan de jaarwisseling meer zichtbaar zouden moeten zijn om overlast te beperken. Inwoners rond de Meent hebben positief gereageerd op de inzet van het extra toezicht in die periode” (in 2023, redactie).

In tegenstelling tot afgelopen jaar, toen de gemeente zelf onder meer de kraampjes voor het aftelmoment had georganiseerd, zullen dit jaar partijen van buiten worden ingehuurd. Vorig jaar moest er door ambtenaren 200 uur aan ‘oneigenlijke taken’ worden besteed.