Twee Nederlands kampioenen voor Olympia

0
94
Anneloes, Isabel, Julia en Sophie

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag werd de bondsfinale voor de 2de divisie Ritmische Gymnastiek gehouden in Hendrik Ido Ambacht. Olympia was daar aanwezig met een groot team.

De Papendrechtse club wist tijdens dit toernooi twee gouden medailles binnen te halen. Amélie van der Burgh was bij twee onderdelen de sterkste en zij kon bij de prijsuitreiking de gouden medaille in ontvangst nemen. Op het onderdeel hoepel werd zij 3e en op het onderdeel bal behaalde zij de zilveren medaille.

De pre-junioren 2013 Milou van Leeuwen en Liva van Orsouw maakten het de jury erg moeilijk met hun hoepeloefeningen. Met 0.100 verschil werd Milou van Leeuwen 1e en zij mag zich het hele jaar kampioen van Nederland noemen. Liva van Orsouw werd 2e en kreeg dus zilver.

Junior Isabel van de Ploeg eindigde op een 2e plaats in het eindklassement. Bij het onderdeel hoepel werd zij 1e en bij het onderdeel bal behaalde zij nogmaals een zilveren medaille.