Vacatures Redacteur/Verslaggevers (24-36 uur per week)

0
1211

REGIO – RTV Dordrecht en de andere lokale omroepen in onze regio (waaronder RTV Papendrecht) zoeken voor de streekomroep 56 (in oprichting) per direct meerdere redacteur/verslaggevers.

Heb je interesse in lokaal nieuws, journalistieke ervaring en bij voorkeur een binding met onze streek (de Drechtsteden en Ridderkerk), dan kun je op korte termijn aan de slag bij ons.

Wie zijn wij
Wij zijn Streekomroep56, een streekomroep in oprichting, een samenwerkingsverband van ATOS RTV, Klokradio, MerweRTV, RTV Dordrecht, RTV Papendrecht en RTV-Ridderkerk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken op korte termijn (vanaf eind mei/begin juni) redacteur/verslaggevers voor de nieuwsverslaggeving in de hele streek. Onze voorkeur gaat daarbij naar verslaggevers voor 24-36 uur in de week, maar zzp/freelance is ook mogelijk, voor minimaal 2 dagen in de week.

De redacteur/verslaggevers werken vanaf de centrale nieuwsredactie bij RTV Dordrecht, waar content wordt gemaakt voor online en sociale media, radio en televisie, maar zij gaan verhalen maken over en verslag doen in de andere gemeenten binnen de streek: Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Wat vragen wij
-een journalistieke opleiding en/of enige jaren journalistieke ervaring (redactie, productie, schrijven en verslag).
-affiniteit met lokale en streekjournalistiek.
-focus op nieuws, vermogen om relevante verhalen te herkennen en te maken.
-actief gebruik van online en sociale media c.q. netwerken.
-ervaring met video-montage (adobe première).
-zelfstandige en flexibele werkhouding.
-bereidheid om in de avonduren en weekenden te werken.
-bij voorkeur binding met, kennis van en netwerk in onze streek (de Drechtsteden en Ridderkerk).
-bij voorkeur woonachtig in of in de buurt van onze streek.
-bij voorkeur in bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij
-een fijne werkomgeving in de nieuwe locatie van RTV Dordrecht op De Staart in een klein team dat ambitieus en gedreven is.
-veel afwisseling tussen artikelen schrijven, onderwerpen produceren en verslag doen.
-een arbeidsovereenkomst voor 7 maanden (tot eind 2024), voor 24, 32 of 36 uur (met eventuele mogelijkheid tot verlenging, waarover in september dit jaar duidelijkheid komt).
-salariëring/honorering op basis van ervaring, binnen de financiële kaders van de lokale omroep.

Informatie/solliciteren
Voor meer informatie kun je bellen met RTV Dordrecht-hoofdredacteur Ton van Wijngaarden op 06-21504956. Solliciteren kan door een mail met motivatie en cv te sturen naar vacature@streekomroep56.nl

Streek56 omvat ook nog Alblasserdam, nog niet zichtbaar op dit kaartje.