Politie vraagt pleziervaarders op de Merwede uit te kijken naar vermiste Yoran (16)

0
246
De vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk © Politie

De politie roept pleziervaarders op de rivier de Merwede op om mee te zoeken naar de vermiste Yoran Krol. De 16-jarige jongen verdween in december en is nog steeds niet gevonden.

Een dag na zijn vermissing werd zijn fiets gevonden op de Merwedebrug, zijn jas werd weken later bij Papendrecht in de Merwede gevonden. De politie vermoedt dat de jongen uit het Brabantse Sleeuwijk in de rivier is terechtgekomen en is verdronken.

Yoran verdween in de nacht van 23 op 24 december. Hij werd voor het laatst gezien bij een jongerencentrum in Almkerk. Er werd massaal naar hem gezocht; de politie zette daar alle mogelijke apparatuur voor in. Aan een grote zoekactie in januari deden zo’n 2.500 mensen mee. Het was de grootste zoekactie met burgers in Nederland ooit.
Eind januari meldde de politie niet meer actief te zoeken naar Yoran. “Het is zoeken naar een naald in een hooiberg”, zei een woordvoerder daar toen over.

Nu doet de politie op sociale media een oproep aan pleziervaarders om te helpen bij de zoektocht. “Elke waarneming, hoe klein ook, kan van belang zijn”, aldus de politie. Wie het water op gaat, wordt gevraagd te letten op “verdachte situaties of objecten”.

Dit bericht verscheen eerder bij onze mediapartner Rijnmond.