LHBTI+ infoavond Alblasserdam trekt weinig belangstelling

0
1252

Een infoavond over LHBTI+ in Alblasserdam heeft afgelopen woensdag weinig belangstelling getrokken. De meeste bezoekers kwamen niet uit Alblasserdam zelf, maar uit andere Drechtsteden.

Drie landelijke organisaties COC, Wijdekerk en Sticht Roze 50+ vertelden over hun organisaties en over hun activiteiten in de regio Drechtsteden. Het was een interactieve bijeenkomst waar men ook in gesprek ging over ervaringen van de bezoekers.

Door informatie kan er meer begrip ontstaan en kunnen allerlei vooroordelen verminderen. De vraag bleef wel waarom er zo weinig belangstelling was van inwoners uit Alblasserdam, ook vanuit de lhbti+ gemeenschap zelf. Mogelijk was de bijeenkomst maar bij weinigen bekend weinig bekend of wellicht was de drempel toch te hoog om te komen. De organisaties gaan met de gemeente in gesprek over een vervolg.