Leerlingen die examen misten door reanimatie nu wel geslaagd

0
204
Manuel, foto privé

De twee leerlingen die op 16 mei hun examen misten omdat ze een man hielpen die bewusteloos op straat lag, zijn bij de herkansingen alsnog geslaagd. Dit meldt AD Papendrecht. De man die zij op straat vonden, maakt het goed.

Beide leerlingen, Manuel (15) en Araceli (16) waren op weg om hun examen te gaan maken op De Lage Waard, toen zij de man op straat zagen liggen. Ze belden 112 en bleven bij hem totdat er hulp kwam.

Op woensdag 22 mei werden de twee in het zonnetje gezet door burgemeester Margreet van Driel. “Het is mooi om te zien hoe deze jongeren zich onbaatzuchtig hebben ingezet. Ik heb dan ook respect voor de belangeloze inzet van deze twee jonge mensen. Onze samenleving heeft dat hard nodig. Daar mogen jongeren én volwassenen een voorbeeld aan nemen,” liet de burgemeester weten.