Bouw ‘Zorgzaam Kraaihoek’ start met hamerslagen

0
227

Zes palen moesten er woensdagmiddag in de grond worden geslagen op het bouwterrein voor de nieuwe wijk Kraaihoek Zuid. Hiervoor waren vertegenwoordigers van de zes organisaties uitgenodigd, die deelnemen aan het project ‘Zorgzame Wijk’. Met de hamerslagen werd de start gegeven voor de bouw van een nieuwe woonwijk.

Wethouder sociaal Jaco van Erk toonde zich enthousiast over het project. Kraaihoek Zuid wordt niet alleen een nieuwe woonwijk waar bijna 50 woningen meer komen dan er vroeger stonden, maar het moet ook een sociale wijk worden, waar een divers samengestelde bevolking naar elkaar gaat omzien en, waar nodig, elkaar gaat helpen. Het moet dus een wijk worden met meer verbinding. Zo’n wijk kan alleen tot stand komen als verschillende organisaties samen werken.

Op initiatief van het bestuur van Woonkracht 10 is dit dan ook gebeurd. Sterk Papendrecht, Rivas, Waardeburgh, MEE-Vivenz en de gemeente Papendrecht hebben voor dit plan de handen ineen geslagen. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder, ” vatte Van Erk dit alles samen.

Droomwijk
Liesbeth Groeneveld voerde het woord namens Woonkracht 10. Zij vertelde over haar droomwijk. Veel daarvan zal hier worden gerealiseerd, maar niet alles bleek mogelijk. Ook benadrukte zij dat een aantal van de vroegere bewoners van Kraaihoek zal terugkeren in de nieuwe wijk.

Frank van Alebeek van bouwer Heijmans vertelde dat de heistelling juist was gearriveerd, zodat donderdag feitelijk met de bouw kon worden begonnen. Er wordt in twee fasen gebouwd: fase A omvat 28 eengezinswoningen en in fase B worden appartementen en eengezinswoningen gebouwd.

In een interview met Streekomroep56 liet Woonkracht 10 bestuurder Erwin Zwijnenburg weten dat er zich inmiddels 100 gegadigden hebben aangemeld voor de nieuwe wijk. Natuurlijk worden bij de toewijzing van de woningen de gebruikelijke regels gevolgd, maar in dit geval zal er ook worden gesproken met de mensen die zich hebben aangemeld. Het is de bedoeling daarbij na te gaan of zij bereid zijn zich in te zetten voor de ‘Zorgzame Buurt’.