Burgemeester geeft voorlichting over babbeltrucs

0
255
Foto Facebook Margreet van Driel

Afgelopen woensdag stond een team van de politie, BOA’s, de gemeenten en de Rabobank op het Marktplein om voorlichting te geven over babbeltrucs. “Goedemorgen mevrouw, u spreekt met uw wijkagent. We bellen u om te waarschuwen voor ongewenste praktijken. Heeft u sieraden in huis? Zo ja, wilt u ze klaar leggen. Dan komt een collega ze ophalen om te inventariseren.” Het lijkt een grap, maar dat is het niet. Iets dergelijks is in Papendrecht gebeurd.

Het is gebeurd voor je het weet: “Ik trap overal in”, zei een meneer. Vooral oudere mensen worden het slachtoffer, maar ook anderen trappen er regelmatig in. Burgmeester Margreet van Driel ging kijken bij de kleine caravan van de voorlichters. “We hebben leuke kennismakingen gehad en trieste en eerlijke verhalen gehoord. En we hebben ook veel angst gezien om nog gewoon op pad te gaan en bijvoorbeeld geld op te nemen bij een pinautomaat,” laat zij op haar Facebookpagina weten. Veel voorlichting g3ven kan een bijdrage leveren, volgens Van Driel.

Het komt neer op veel voorlichting geven. En heel belangrijk: bij twijfel niet opendoen, de telefoon ophangen en je eigen bank of de politie bellen om te checken.

“In het najaar is er de Week van de Veiligheid en dan zullen we opnieuw op dit belangrijke thema in gaan,” belooft de burgemeester.

Foto Facebook Margreet van Driel