Papendrechtse raad stuurt brief aan Molenlanden en Gorinchem

0
235
Ter illustratie, foto Pexels

De Papendrechtse gemeenteraad heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de tekst van een korte en bondige brief aan de gemeenteraden van Molenlanden en Gorinchem.

In de brief meldt de gemeenteraad te zijn ‘geschrokken’ van de mogelijke plaatsing van windmolens ‘niet veel lager dan de Eiffeltoren’ op korte afstand van grote woonwijken in Papendrecht. De Papendrechtse raad roept de beide andere gemeenteraden op niet in te stemmen met dit voorstel.

De brief volgt op protesten die de Papendrechtse politiek en anderen hebben geuit nadat de colleges van beide buurgemeenten hadden besloten onder meer ‘locatie J’, vlakbij de wijken Molenvliet en Wilgendonk, aan te wijzen voor de bouw van een aantal windturbines. Wethouder Arno Janssen sprak daarbij in bij een gezamenlijke commissievergadering van Molenlanden en Gorinchem.

Op 9 juli wordt er over het collegevoorstel besloten in de twee gemeenteraden. Daarna is het uiteindelijk de provincie Zuid-Holland die het laatste woord heeft.