Spookrijder in gestolen auto na wilde achtervolging aangehouden

0
107

Met je mobieltje achter het stuur zitten, is niet slim. Al helemaal niet als de auto waarin je rijdt gestolen is en de kentekenplaten vals zijn. Precies zo’n bestuurder probeerde zondagochtend aan de politie te ontsnappen, maar kon na een wilde achtervolging worden aangehouden.

Het begon zondagochtend op de A16 in de buurt van Capelle aan den IJssel. Agenten zagen de bestuurder met zijn telefoon in de weer en wilden hem controleren. Ze gaven de man een volgteken, maar daar wilde hij daar niet naar luisteren.

“Even leek het alsof hij de auto aan de kant wilde zetten, maar toen schoot hij snel de snelweg op”, legt de woordvoerder van de politie uit. Door die actie raakten agenten de man even uit het zicht, tot hij even later weer opduikt op de A15, rijdend in de richting van de Noordtunnel.

Spookrijden
De man was duidelijk bereid om heel wat gevaarlijke stunts uit te halen om uit handen van de politie te blijven. Op de N3 bij Dordrecht ging hij namelijk spookrijden.

Uiteindelijk schoot de man bij Dordrecht de Molenzigt in. Daar reed hij een klein weggetje op waar agenten hem wisten in te sluiten en aan te houden. De spookrijder bleek een 40-jarige man uit Malta.

Bij de aanhouding bleek dat de auto, waar de man in reed, gestolen was. Ook de kentekenplaten waren vals. Daarnaast had de man tijdens het spookrijden een politieauto beschadigd. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Dit bericht verscheen eerder bij onze mediapartner Rijnmond.