Dorpsbehoud opent tentoonstelling over neergestort vliegtuig

0
87

Afgelopen zaterdag werd de tentoonstelling “Zij betaalden de hoogste prijs’ in Museum Dorpsbehoud geopend door Jan van Wijngaarden en Peter Jan van der Giessen.

Jan van Wijngaarden begeleidt al tientallen jaren nabestaanden van de bemanning van de Lancaster ‘Popeye’ die in 1943 in Papendrecht neerstortte. Ook onderhoudt hij de graven op de begraafplaats. Peter Jan is al vanaf 1981 betrokken bij die contacten en heeft van alle bemanningsleden contacten met nabestaanden hernieuwd. Beiden waren bestuurslid van de Stichting Lancaster Popeye, die ervoor heeft gezorgd dat het Lancaster Monument in 2004 kon worden onthuld.

Met het onthullen van het informatiebord dat tijdens openingsuren buiten staat, was de opening van de tentoonstelling een feit.

Peter Jan van der Giessen(l.), Jan van Wijngaarden (r.)