De voordelen van een handbagage koffer

0
216

Ga je binnenkort even lekker op vakantie? Dan is de kans vrij groot dat je alvast aan het nadenken bent wat je allemaal mee wilt nemen in je koffer. Gemiddeld nemen we voor een vakantie van 8 tot 10 dagen zo’n 10 tot 12 kilo aan kleding mee, waarvan we vaak ook een deel helemaal niet dragen. Deze koffer waarin we onze spullen meenemen zit in vrijwel alle gevallen niet bij de prijs in en kost ons dus ook nog eens extra geld. Gelukkig kan dit anders! Wist je namelijk dat je bij je vlucht vaak ‘gratis’ een handbagage koffer mee mag nemen? Het voordeel van deze koffer is dat je hier vaak een groot deel van je spullen in kwijt kunt, waardoor de kans groot is dat je helemaal geen grote koffer nodig hebt. Welke voordelen deze koffers nog meer hebben, vertellen we je nu!

Flexibiliteit en gemak
Met een handbagage koffer heb je volledige flexibiliteit en gemak tijdens je reis. Je kunt je waardevolle spullen altijd dichtbij houden en hebt geen last van lange wachtrijen bij de bagageband. Het is jouw eigen persoonlijke opbergruimte die je overal mee naartoe kunt nemen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de ruimte wat beperkt is. Denk dus goed na over wat je mee wilt nemen en combineer in het geval je wat langer gaat, bepaalde kledingstukken wat vaker met elkaar. Ook is het verstandig om aanvullend nog een rugzak mee te nemen, zodat je belangrijke papieren zoals de tickets en je paspoort binnen handbereik hebt en je niet eerst je koffer hoeft open te maken.

Efficiëntie en tijdsbesparing
Het gebruik van een handbagage koffer of weekendtas zorgt voor efficiëntie en tijdbesparing. Je hoeft niet in te checken bij de luchtvaartmaatschappij en kunt direct doorlopen naar de veiligheidscontrole. Dit bespaart kostbare tijd, vooral als je haast hebt of een strak reisschema hebt. Niet voor niets zien we daarom dus ook vaak dat mensen die op zakenreis gaan ervoor kiezen een kleine koffer mee te nemen. Nu hebben ze vaak voor die paar dagen ook niet veel kleding nodig, maar scheelt het ze ook kostbare tijd die ze beter aan iets anders kunnen besteden.

Kostenbesparing
Geld besparen tijdens de vakantie, dat willen we toch allemaal? Dit is dan dus ook direct een goede reden om te kiezen voor een handbagage koffer. Vaak vragen luchtvaartmaatschappijen extra kosten voor het meenemen van ingecheckte bagage. Door alleen handbagage mee te nemen, bespaar je geld en kun je dat extraatje tijdens je reis aan iets anders besteden. Let hierbij wel op dat de afmetingen bij een budgetmaatschappij vrij beperkt kunnen zijn en in bepaalde gevallen niet groter zijn dan een rugzak. Nu is dat niet zo erg wanneer je maar een nachtje weggaat, maar wordt het lastig als je op stedentrip gaat voor een lang weekend. Zo kan het zijn dat je op het vliegveld moet bijbetalen voor je koffer.

Waar let je op bij de aanschaf?
Hebben we je kunnen overtuigen, dan is het ook handig te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede koffer. Belangrijk is vooral om te kijken naar het formaat en de indeling. Nu is de indeling voor de luchtvaartmaatschappij niet relevant, maar de afmetingen wel. Kies daarom voor een formaat die bij vrijwel alle gerenommeerde maatschappijen wordt geaccepteerd, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over eventuele extra kosten voor het meenemen van je koffer. De indeling is voor jezelf belangrijk en zorgt ervoor dat je alle spullen gemakkelijk en praktisch mee kunt nemen. Het is natuurlijk niet handig om de tube tandpasta bij je kleding in te doen, aangezien deze op bepaalde hoogte onder druk kan knappen.