Ga je deze zomer klussen? Bezoek dan deze winkels 

0
249

De zomer is de perfecte tijd om je handen uit de mouwen te steken en te gaan klussen in en rondom huis. Of je nu een kleine doe-het-zelf klus op de planning hebt of een groter project wilt aanpakken, het bezoeken van de juiste winkels is essentieel om de benodigde materialen en gereedschappen te vinden. In dit artikel bespreken we daarom ook een aantal handige zaken, die je absoluut moet bezoeken op het moment dat je voornemens bent te gaan klussen. Dit geldt dus niet alleen voor de grote klussen, maar ook wanneer je van plan bent een schilderij op te gaan hangen om de muur in de hal te gaan sauzen. Kortom, reden genoeg dus om even goed door te lezen. 

De bouwmarkt 
In Papendrecht vind je natuurlijk de welbekende bouwmarkten zoals de Karwei en ook de Gamma. Beide perfect om de nodige spullen te halen om lekker aan de slag te gaan. Of je nu binnen of buiten aan de slag gaat, je vindt er werkelijk alles. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je van tevoren even een lijstje maakt met wat je allemaal nodig hebt. Ga je binnen of buiten schilderen, dan is het handig een steiger te hebben. Voor het binnenschilderwerk is een kamersteiger ideaal, terwijl je voor buiten beter kunt kiezen voor een rolsteiger. Het voordeel aan een steiger, is dat je niet iedere keer de ladder op en af hoeft, maar de nodige meters kunt maken. Heb je een stuk gehad, dan rol je de steiger gemakkelijk een stuk door en ga je weer verder. 

Tuincentra 
Ga je in de tuin aan de slag, dan mag een bezoekje aan het tuincentrum natuurlijk niet ontbreken. Of je nu voornemens bent wat nieuwe bloemen en planten te gaan poten of opzoek bent naar een heggenschaar om op je telescopische ladder de coniferen of leilindes te snoeien, je vindt het er allemaal. Ga je in de tuin aan de slag, dan is het wel aan te raden vooraf een plan te maken. Vooral in de zomermaanden, is het namelijk niet altijd even handig om alle soorten bloemen en planten zomaar in de grond te poten. Kijk dus van tevoren goed wat wel of niet kan en houd ook rekening met het aantal uren zon dat je op bepaalde plekken in je tuin hebt. 

Tot slot 
Wanneer je voornemens bent te gaan klussen, is het dus aan te raden om eerst een plan te maken en er daarna voor te zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt. Door een bezoekje te brengen aan de verschillende bouwmarkten in Papendrecht en ook de verschillende tuincentra te bezoeken, kunnen we je verzekeren dat je iedere klus succesvol weet af te ronden. Blijkt dat het allemaal toch iets lastiger is dan vooraf gedacht, zorg er dan voor dat je een bedrijf inschakelt. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks een kapitaal hebt uitgegeven aan nieuwe bloemen en planten, maar achteraf blijkt dat je deze beter niet had kunnen inpoten.