Vergelijk je rijk; bespaartips die iedereen wil kennen! 

0
243

Het internet kent vele gevaren en risico’s, een kant van het wereldwijde web die nogal breed wordt uitgemeten de afgelopen jaren. Maar dat het ook vele voordelen kent, dat vergeten mensen nog wel eens. Toch zijn die er wel degelijk. Ook op het gebied van besparen en je kosten verlagen, is internet een zeer handig middel. In de dure tijden waar we nu in leven kan een rondje googelen en vergelijken al een leuke winst opleveren. Welke online plekken je hier zeker voor moet kennen en bij welke producten en diensten het echt een verschil kan maken? Lees snel verder.  

Inclusief extra’s 
Een plek die zeker aan te raden is om eens een rondje te vergelijken is die van de breedbandwinkel. Hier kun je alle providers op het gebied van internet en tv met elkaar vergelijken. En niet alleen kun je meenemen wat het meest voordelige abonnement is, ook kun je aangeven of je nog iets anders wilt combineren. En zelfs extra’s zoals een cashback deal wordt er gewoon bij aangegeven. Kijk je op tegen de donkere en gure maanden die voor de deur staan? Overweeg dan eens om voor een deal te kiezen waar je een gratis filmabonnement bij bijvoorbeeld Pathé Thuis erbij krijgt. Een win-win situatie; veel lagere kosten en ook nog eens leuke extra’s. Laat die winter maar komen!  

Google het
Hierbij nog een bespaartip, die handig is bij de aanschaf van (merk)kleding en spullen zoals een tas. Wanneer je een leuke outfit van een bepaald merk op het oog hebt of van je favoriete aanbieder qua sportspullen, dan is het aan te raden -voordat je overgaat tot de daadwerkelijke aanschaf- de prijzen online te vergelijken. Hoe je dit doet? Gewoon door het product met naam en productnummer te googelen, je zult dan vele aanbieders krijgen en vaak tegen veel goedkopere tarieven dan dat je normaal betaalt. Denk aan sites zoals Beslist.nl. Dus ga niet snel over tot een impulsaankoop, maar kijk nog eens een ronde online verder. Je zult bij sites uitkomen die er hun specialiteit van hebben gemaakt zaken te vergelijken. Iets waar jij je winst mee kunt behalen.   

Zelf verzekerd
Nog een kostenpost die maandelijks behoorlijk wat geld vraagt van je begroting, is die van de verzekeringen. Van de zorgverzekering tot de standaard reisverzekering, er zijn nogal wat verzekeringen op de markt vandaag de dag. In sommige gevallen een keuze, in andere een noodzakelijk kwaad. Het is van veel mensen niet een favoriete klus, maar wanneer je het eenmaal hebt gedaan zul je snel zien dat het behoorlijk wat kan opleveren. Investeer hier wat tijd in en je zult de komende jaren jezelf behoorlijk dankbaar zijn. Combineer ook verschillende verzekeringen bij dezelfde aanbieder, ook iets wat serieuze euro’s per maand kan opleveren.  

Kortom, investeer wat tijd in het online vergelijken van zaken. Zeker in de dure tijden waarin we leven, kan dit een behoorlijke besparing opleveren. Van een verzekeringsdeal tot gratis extra’s bij je breedband internet. Door de komst van het wereldwijde web zijn veel dingen een stuk transparanter geworden, iets waar je veel baat bij gaat hebben!