OM in hoger beroep in zaak van politieagent die Dordtse Timothy doodschoot

0
206
Foto: Facebook Omroep Brabant

REGIO – Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van de politieagent die op 17 maart 2022 de Dordtse Timothy van der Boor doodschoot bij een arrestatie in Waalwijk. De agent werd vrijgesproken van dood door schuld, omdat het overhalen van de trekker van zijn dienstpistool het gevolg zou zijn geweest van een schrikreactie van de agent. De agent had het overhalen van de trekker volgens de rechtbank daardoor niet kunnen voorkomen.

Het Openbaar Ministerie ziet dit anders, is te lezen op de website. De politieagent had volgens het OM het overhalen van de trekker wel kunnen voorkomen. “Namelijk als hij zijn vuurwapen op de juiste manier had vastgehouden, met de vinger op de slede.” Het OM eist een taakstraf van 60 uur.

De moeder van Timothy liet eerder weten aan Omroep Brabant dat ze hoopt dat er hoger beroep zou worden ingesteld.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.