Essentiële items voor je volgende strandvakantie

0
40

Strandvakanties zijn geweldig in de zomer! Als je ze nog nooit eerder hebt gedaan, staat je zeker een traktatie te wachten. Of je nu geboekt hebt voor een resort, incheckt bij een nabijgelegen hotel, een strandhut huurt of in het strandhuis van een vriend verblijft, je moet alle benodigdheden meenemen om het beste uit deze reis te halen. Het thema voor strandspullen is meestal leuk en casual, tenzij de vakantie verband houdt met een bruiloft op de bestemming. Wonen op het strand is een geheel nieuwe ervaring, dus je hebt geen spullen nodig die je normaal gesproken nodig hebt voor op reis. Integendeel, je neemt een aantal spullen mee die op andere bestemmingen niet nodig zijn. Hieronder noemen we wat voorbeelden. 

1. Zonnebrillen en hoeden 
De lange uren zonneschijn zijn goed om bruin te worden, maar de schittering van de zon kan een beetje teveel op de ogen drukken. Vergeet niet je favoriete zonnebril mee te nemen en ook een reserve-zonnebril te bewaren. Een zonnebril voegt een chic element toe aan je look en zorgt ervoor dat mensen naar je kijken zonder er griezelig uit te zien. Als je er fantastisch uit wilt zien op het strand, zijn je zomerhoeden de oplossing; waar draag je ze eigenlijk nog meer? 

2. Strandparasol
Je zult niet de hele dag of elke dag in de stemming zijn om te zonnebaden, dus je parasol biedt je beschutting en schaduw tegen de smeulende zon. Je kunt gewoon genieten van je favoriete cocktail en genieten van het uitzicht.

3. Zonnebrandcrème
Zonnebrandcrème hoort standaard in je leuke strandtas te zitten! Je wilt niet op je eerste dag verbranden in de zon en de rest van de vakantie binnenshuis doorbrengen totdat je huidskleur weer normaal is. Koop zonnebrandcrème met maximale SPF om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en er niet uit te zien als een gigantische kreeft. Je zou ook een SPF-lippenbalsem of chap-stick moeten aanschaffen om die rijke en weelderige lippen van je te behouden.  

4. Strandkleding
De kleding die je inpakt voor je strandvakantie moet licht en zorgeloos zijn. Zachte en ademende stoffen zoals katoen en linnen werken het beste bij strandweer. Badkleding van polyester is de norm en cover-ups van chiffon zien er stijlvol uit. Pak al je beste zwemkleding, verschillende T-shirts, tanktops, korte broeken, een paar zonnejurken, korte flanellen rokjes en pyjama’s in voor de nacht. Doe geen moeite om iets formeels of ‘leer’ mee te nemen naar het strand. Als je wat bling aan je strandlook wilt toevoegen, ga dan voor grote, kleurrijke, heldere en lichtgewicht sieraden/accessoires; kies voor plastic in plaats van metaal. Neem een ​​lichte jas mee in je strandtas voor als het na zonsondergang winderig of fris wordt.  

5. Reiskussen
Neem altijd een reiskussen mee als je een dutje wilt doen of wilt uitrusten. Een strandvakantie houdt in dat je op een gegeven moment een nacht op het strand doorbrengt, dus daar moet je rekening mee houden. Het koele zand en het geluid van de golven stralen rust uit, maar een comfortabele deken en kussen helpen je nog beter te slapen.