Bestuur Stolpersteine Dordrecht gaat aangifte doen van diefstal

0
73

DORDRECHT – De bestuursleden van Stolpersteine Dordrecht stappen naar de politie na de diefstal van drie struikelstenen in Dordrecht. Deze gedenkstenen werden in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen in de Boomstraat. Het bestuur gaat maandag aangifte doen, zo bevestigt voorzitter Kees Weltevrede.

De stenen herinneren aan de joodse familie Cohen de Heer. De struikelstenen zijn in 2021 geplaatst. Op deze stenen staan de namen van de joodse inwoners die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd en vermoord. Een buurtbewoner zag dat deze struikelstenen waren gestolen.

Weltevrede heeft geen enkel idee wie achter de diefstal zit. “We hebben ook helemaal geen aanwijzingen”, laat de voorzitter van Stolpersteine Dordrecht weten. Bovendien wil hij niet speculeren wie het gedaan heeft. “Want we willen de daders geen platform geven.”

Momenteel heeft de gemeente de drie gaten opgevuld met die normale stenen. “Als iemand daardoor valt, dan is de gemeente Dordrecht aansprakelijk”, legt Weltevrede uit. De drie gestolen struikelstenen zullen worden vervangen. Weltevrede meldt dat de stichting inmiddels het geld bij elkaar heeft om nieuwe stenen te plaatsen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.